Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

TOP 10 cele mai ieftine destinatii turistice din lume

Daca iti place sa calatoresti insa bugetul nu iti permite sa cheltuiesti extraordinar de mult, iata un top zece al tarilor unde poti sa calatoresti mai ieftin!

Acest top este in ordine descrescatoare, de la cele mai scumpe la cele mai ieftine. Topul a fost realizat de WEF (World Economic Forum) si in cadrul analizei au intrat 141 de destinatii, fiind analizat atat costul calatoriei pana in tara respectiva cat si calatoriile de la fata locului.

Asadar, haideti sa vedem topul celor 10 tari!

10. Algeria

algeria algiers

Situata in nordul Africii, ocupa locul 44 in clasamentul costurilor realizat pe baza preturilor biletelor de avion. Cazarea la un hotel bun poate sa ajunga la aproape 200 de dolari, insa de luat in calcul este pretul benzinei de acolo, care este printre cele mai ieftine din lume, clasandu-se pe locul 6.

In Algeria poti vizita Notre Dame d'Afrique, sa faci plaja, safari sau sa vizitezi Algiers.

9. Pakistan


Ocupa locul 36 in clasamentul costurilor biletelor de avion. Media pretului unei nopti la hotel este undeva la 95 de dolari, iar bunurile si serviciile sunt cu pana la 70% mai ieftine decat in Statele Unite.

De vizitat, poti sa vizitezi capitala Lahore, Muzeul Taxila sau Muntii Karakoram.

8. India

new delhi india

Zborurile spre India ocupa locul 16 in clasamentul costurilor. O noapte de cazare se invarte in jurul a 93 de dolari. Benzina aici este ceva mai scumpa totusi, undeva la 4.72 galonul. (1 galon = 3.7 litri)

Poti vizita templul Golden din Armistar, sa mergi cu camila prin safari, sa vizitezi Taj Mahal sau orasele Bombay si New Delhi.

7. Tunisia

tunis turism

Zborurile inspre Tunisia sunt pe locul 50 in lume. Chiar si asa, o noapte de cazare costa in medie 90 de dolari iar costul bunurilor si serviciilor e cu pana la 60% mai ieftin decat in Statele Unite.

In Tunisia poti vizita orasul Tataouine, orasul Tunis, Muzeul Bardo sau vechile ruine romane de langa plajele meditareneene.

6. Malaezia


Zborurile inspre Malaezia sunt pe locul 20 in lume in clasamentul celor mai ieftine. O noapte de cazare aici este intr-adevar putin mai scumpa, undeva la 110 dolari, iar costurile bunurilor si serviciilor sunt cu 50% mai ieftine decat in State.

In Malaezia poti vizita capitala Kuala Lumpur, Pesterile Batu, sanctuarul urangutanilor din Sepolik, insula Borneo sau peninsula Malay.

5. Gambia


O tara de care sunt sanse sa nu fi auzit, iar asta pentru ca e destul de micuta. Situata in nordul Africii, in apropierea Senegalului, se situeaza pe locul 46 in lume din punct de vedere al preturilor, insa bunurile si serviciile sunt foarte ieftine.

In Gambia poti sa vizitezi piata din Serekunda, centrul de arta African Living sau piscina cu crocodili in Kachikally din Bakau.

4. Yemen

yemen insulele galapagos

Preturile ocupa locul 48 in clasamentul celor mai ieftine din lume. Costul unui galon de benzina este de 2.19 dolari.

In Yemen poate fi vizitat orasul Sana'a, Muntii Haraz, Insulele Galapagos, sau orasul izolat Shibam. Chiar si asa, va recomandam sa va informati inainte sa plecati in Yemen intrucat tara este in razboi si puteti sa va puneti viata in pericol.

3. Indonezia

indonezia turism

Biletele de avion se situeaza pe locul 11 in clasamentul costurilor, iar o noapte de cazare la un hotel de lux se invarte in jurul pretului de 94 de dolari. Pretul benzinei ocupa locul 11 in lume de asemenea.

In Indonezia pot fi vizitate plajele din Gili Islands, Muntele Bromo din Java, Palau Komodo sau urangutanii din padurea Bukit Iawang.

2. Egipt

egipt nil

Zborurile ocupa locul 43 in lume, insa o camera de hotel este foarte ieftina in comparatie cu celelalte din clasament - 73 de dolari in medie, adica al doilea cel mai mic pret din lume. Pretul unui galon de benzina costa 1.7$ aici.

In Egipt pot fi vizitate piramidele, muzeul Luxor, se pot realiza calatorii prin Cairo sau croaziere pe fluviul Nil.

1. Iran


Iranul ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai ieftine destinatii din lume. Chiar si asa, nu este foarte sigura din cauza terorismului. Preturile biletelor de avion nu au mai fost schimbate din 2012, si ocupa locul 3 in lume. Pretul unui galon de benzina este de 1.24 de dolari.

In Iran poate fi vizitat Teheranul, Persepolis, Palatul Golestan, Tabriz Bazaar sau Muntele Alborz.

Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu