Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Dezastrul de la Cernobil: Chiar a fost un accident?

dezastrul de la cernobil

Catastrofa de la Cernobil a fost un accident sau a fost ceva premeditat? Sa fi fost oare motive in spatele unui experiment voit?

Multi oameni s-au intrebat daca nu cumva, acea explozie din '86 de la reactorul 4 al centralei nucleare din Cernobil, s-a intamplat din cauza ca un reactor fusese in mod intentionat fortat intr-o situatie extrem de periculoasa. De ce totusi sa doreasca autoritatile sovietice un dezastru de o asemenea amploare, devastand milioane de vieti omenesti?

Explicatia favorita a tuturor celor care mai cred in conspiratii, este ca dezastrul a reprezentat un experiment de pregatire a unui posibil razboi nuclear. Era necesar astfel sa fie realizate anumite teste si cercetari, asupra procedurilor si echipamentulor ce aveau sa fie folosite intr-un posibil viitor razboi. Totodata, conducatorii aveau nevoie sa stie care sunt consecintele contaminarii radioactive si cum poate fi tratata populatia. 

Alte teorii sustin ca de fapt ar fi raspunderea Occidentului, care a vandut Rusiei echipamente defecte, in cadrul unei conspiratii mai largi din timpul Razboiului Rece, sau ca explozia de la Cernobil ar fi fost cauzata de o greva in aviatia Statelor Unite.

Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu