Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

De ce nu exista mai multe automobile electrice?

automobile electrice industria petroliera

Inca de pe la inceputul anilor 1990, au inceput sa apara tot mai multe companii producatoare de masini electrice, iar asta era o veste buna pentru ecosistem dar si pentru economia omului de rand. In sfarsit, se putea renunta la benzina sau la petrol, ceea ce era un mare plus.

Chiar si asa, dupa vreo 20 de ani, se pare ca masinile electrice inca nu au reusit sa scoata capul din cutie si sa se faca remarcate pe piata. Sa fie oare mana marilor companii petroliere?

In 1996, General Motors au lansat masina electrica Ev1, in replica la epuizarea resurselor de petrol despre care de fapt oricum se crede ca e o minciuna. Toyota RAV4 si Honda EV Plus erau alte doua modele foarte cunoscute. Masinile chiar au avut sustinere initiala din partea unor persoane importante, inclusiv a celebritatilor acelei perioade, insa cumva... ele nu au reusit sa se vanda, iar in mai putin de 10 ani, au disparut din circulatie.

Masinile electronice reprezinta un mare pericol pentru companiile petroliere, motiv pentru care impotriva ei s-au unit multi giganti industriali care aproape ca au dus la sufocarea acestei tehnologii.

Multi cred ca aceste automobile electrice nici macar nu au fost concepute pentru a produce vanzari. Asta ar fi singura explicatie pentru care bateriile aveau o capacitate mica, viteza masinilor era tot mica, iar promovarea era slaba. Sa fi fost intentia lor aceea de a crea o reputatie proasta masinilor electrice, pentru a pava drumul inspre constructia mult mai profitabilelor SUV-uri?

Asadar, nu au fost bine construite, sau nu au fost lasate sa scoata capul pe piata de catre marile companii petroliere? Noi suntem de parere ca ar fi a doua varianta, insa... tot timpul e loc de a ne insela.

Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu