Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Sa fie petrolul o resursa inepuizabila, sau... ?

In articolul de azi, vorbim despre apogeul petrolului, o tema mult discutata in randul celor fascinati de adevarul de dincolo de perdea. Toata lumea stie acele presupuneri cum ca petrolul ar putea atinge un punct maxim de extractie, urmat de un declin care sa se incheie cu epuizarea resurselor. Aceste idei ne sunt raspandite de politicieni, guverne, mass-media, insa... oare e adevarat? Oare nu ar putea fi o incercare prin care acestia sa determine in mod artificial o crestere a preturilor?

despre zacaminte de petrol care nu dispar

Desi anumite presupuse dovezi nu au fost facute publice, se banuieste ca petrolul este de fapt o resursa inepuizabila conform unor rapoarte confidentiale redactate de companii din industria petroliera. Se presupune ca informatiile sunt tinute secrete pentru ca afacerea sa fie profitabila in continuare. Totodata, se crede ca petrolul este o resursa abiotica regenerabila si nu una finita, rezultata din materie biologica descompusa pe parcursul unei lungi perioade de timp. Daca s-ar descoperi ca planeta isi reface stocurile de petrol, puterea si bogatia anumitor tari sau companii, ar scadea considerabil. Tot ce fac ei este sa isi protejeze interesele.

Un exemplu bun face ca zagamantul de petrol de pe Eugen Island 330 din Golful Mexic, descoperit in 1973, sa produca 15.000 de barili pe zi, initial. Rata de productia a fost redusa la 4000 de barili pe zi pana in 1989. Ulterior, productia a revenit la 13.000 de barili pe zi. Oare ce se poate afla in spatele unor astfel de variatii? Sa credem ca zagamantul se regenereaza?

Ultimul razboi impotriva Irakului a fost de multi considerat ca fiind o invazie motivata de petrol. E posibil oare ca guvernul Statelor Unite, sa se fi folosit de aceasta ocazie pentru a impune un control mai mare asupra resurselor de petrol ale lumii? Si oare de ce s-a incercat ani de-a randul sa se boicoteze absolut orice inventie care dorea sa aplice folosirea unor carburanti alternativi, care sa nu polueze?

Sa fie oare acest apogeu al petrolului doar o mare minciuna, sau totul e o conspiratie in mintea unora?
O parte din informatiile din acest articol reprezinta fragmente si au fost extrase din cartea "111 teorii ale conspiratiei, de Jamie King". 
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu