Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum sa construiesti un Panou Solar din Cutii de Bere - COSTURI ZERO

Costurile de incalzire pe timp de iarna pot sa fie destul de mari si de multe ori, mai mult decat ne putem permite.

O varianta ieftina ar fi un sistem de incalzire tip panou solar, din cutii de bere. Tot ceea ce avem nevoie reprezinta o caseta de lemn, un placaj pe care sa se fixeze cutiile, o sticla/plexiglass si vopsea neagra mata.

Ca sa putem face un astfel de panou poata dura in jur de 10 ore, deci o zi intreaga de munca, insa investitia este pe masura.


Lista cu materiale posibil necesare:
- 4 placaje (sa nu fie din lemn de pin sau de plop)
- carton (izolatie pentru placaje)
- spuma izolatoare
- un tub pentru aerisire
- banda adeziva (pentru asamblare)
- o bucata de sticla/plexiglass
- o placa de pal
- vopsea neagra
- un ventilator (de la un computer mai vechi de exemplu)
- gura de aerisire
- suruburi, cuie
- diferite unelte.

Prima etapa consta in colectarea cutiilor de aluminiu. E important sa te apuci de proiect numai in momentul in care vei avea suficiente cutii de aluminiu. Acestea trebuie sa fie goale, neindoite, gaurite sau rupte.

Cel mai bine este ca pe parcursul adunarii cutiilor, sa le sablezi suprafata, pentru ca vopseaua neagra sa prinda mai bine.

Cutiile trebuie sa asigure neaparat circulatia aerului, iar pentru asta e nevoie sa tai unul din capete, iar pe celalalt sa il gauresti cu ajutorul unei bormasini. Ulterior, se fixeaza pe randuri in caseta de lemn.

La capatul casetei, pentru fiecare rand de cutii se va face cate un orificiu care va fi acoperit cu o plasa pentru a nu lasa praful sa intre si totodata pentru a lasa aerul sa circule.

La capatul celalalt al cutiei de lemn se va face un orificiu in placaj si se va fixa un ventilator de la calculator, conectat la o aerisire. Prin acest loc va iesi aerul cald pe care ni-l dorim, produs cu ajutorul energiei solare, fara nici un cost. Ma rog, aproape nici un cost, pentru ca ventilatorul trebuie sa aiba totusi o sursa de energie electrica, insa pretul energiei poate fi considerat zero daca luam in calcul faptul ca aceeasi energie e folosita acum la calculator, in timp ce citim acest articol...


loading...
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu