Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum sa-ti construiesti intelligent sere de dimensiuni mici


Pasiunea pentru legume si gradinarit pe mica suprafata de langa casa te va face sa te gandesti cum sa folosesti fiecare metru de teren cat mai eficient. Rezulatele cele mai bune le vei obtine cu siguranta prin construirea unor sere de dimensiuni mici.

Dincolo de activitatea periodica si placuta in compania plantelor, ele sunt o metoda de a asigura legume si verdeturi sanatoase intregii familii.

Serele vor fi suficiente pentru cultivarea diferitelor rasadurilor si veti obtine recolta dorita cu mult inaintea vecinilor care nu cultiva in sere.

Materialele necesare pentru construirea unei sere: aluminiu, lemn sau plastic pentru realizarea structurii.

Majoritatea serelor sunt acoperite cu folie de plastic, avantajele acesteia fiind costurile reduse precum si faptul ca este un material usor, transparent. Dezavantajul major ar fi ca durata medie de viata acestora este de aproximativ 5 ani.


stalpi sera plastic

Fundatia
Pentru o sera de 60 de metri patrati sunt suficiente barne de 10 cm x 10 cm si de lungime cat mai mare. Stalpii de fundatie se incastreaza in pahare din beton cu dimensiunea de 40cm x 40cm x 70cm. Paharele din beton se unesc obligatoriu cu o grinda perimetrala usor armata. Recomandam utilizarea betonului marca C8/10. Stalpii de fundatie sunt parte componenta a structurii metalice a serei.

Stalpii
La serele de 9,6m sau 10m cu inaltimea la coama pina la 4,5m stalpii sunt corp comun cu arce si sunt executati din teava cu diametu de Ø60,3x2mm.
La serele cu inaltime la coama de 5,5m,6,25(5)m si mai mare, stalpii sunt executati din teava cu dimensiunea de 70x70x3mm sau 120x60x3. In partea superioara, la capitel, stalpii sunt prevazuti cu un dispozitiv special tip Y pentru imbinarea rigida si sigura a stalpului de arcul serei.

Pentru ca plantele au nevoie de aerisire aceasta se poate face fie prin usile laterale asezate la capete. Aceasta fiind cea mai ieftina si simpla metoda pentru serele de langa casa dumneavoastra. Nu uita o aerisire corecta regleaza temperature, umiditatea si nivelul dioxidului de carbon.

Nu uita monteaza serele departe de copaci. E foarte important sa ai cat mai multa lumina. 

Banii pe care ii vei investi in materialele cu care vei construi serele vor fi dati uitarii in momentul in care vei avea prima recolta. 
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu