Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

CASATORIA: Rol si Beneficii in Societate

De definit, nu cred ca mai trebuie sa definim casatoria, intrucat, ideea de baza o stim cu totii. In fiecare an, zeci de milioane de oameni decid sa se casatoreasca. Chiar daca in anumite tari nordice sau occidentale, popularitatea casatoriei a scazut, o data cu princiipile mai putin ortodoxe ale acestor populatii, casatoria ramane o institutie de baza si un act de dragoste si incredere in fata lui Dumnezeu.

cerere in casatorie eleganta inel logodna

Desi ca forma legala, institutionala, casatoria are doar cateva sute de ani, ea se regasea inca din cele mai vechi timpuri, in societati in care era nevoie ca un barbat sa apartina de o femeie si viceversa, astfel incat ceilalti sa fie nevoiti sa caute in alta parte o forma de iubire (ca sa nu spunem imperechere). Casatoria a avut multe forme de-a lungul timpului insa ideea de baza a reprezentat mereu aceeasi uniune intre doi oameni care se iubesc si decid sa ramana impreuna intreaga lor viata.

Beneficii ale casatoriei
Din punct de vedere social, casatoria este buna pentru stabilitate. Atat pentru stabilitatea emotionala a oamenilor cat si la nivel de societate, intrucat daca oamenii raman neatasati, exista un potential de stres ridicat, ceea ce poate sa duca la conflict, datorita unor posibile competitii intre parteneri sexuali. Din moment ce doua persoane sunt casatorite, este clar ca ceilalti vor trebui sa caute in alta parte diferiti parteneri.

Oamenii aleg sa se casatoreasca totodata si din dorinta de a-si arata angajamentul fata de persoana iubita, din dorinta de a pastra si a duce mai departe principiile lasate de Dumnezeu, de a inflori si prospera aici pe Pamant. Acesta este pana la urma si motivul pentru care Dumnezeu a creat barbatul si femeia, pe Adam si pe Eva, pentru ca un barbat poate sa fie alaturi numai de o femeie si doar alaturi de una poate sa inseminteze urmasi. In ciuda modului dramatic in care societatea a evoluat in ziua de azi, Dumnezeu nu a creat nici doi barbati si nici doua femei, ci un barbat si o femeie pentru a simboliza normalitatea si iubirea intre oameni. Toleranta ar trebui sa o lasam deoparte, pentru oamenii cu adevarat necajiti si cu probleme adevarate.

Revenind la casatorie, este bine de stiut ca aceasta nu a fost intotdeauna intemeiata in urma iubirii dintre doi oameni. Chiar si in ziua de astazi se mai practica, ca sa nu mai pomenim de secolele trecute, casatoria din interes, sau ca o forma de afacere, pentru ca anumite mosteniri sa fie duse mai departe, sau pentru a nu se strica, "sangele regal", ca si cum unii oameni ar fi mai egali decat altii. Din pamant suntem facuti si in pamant ne intoarcem.

Forma legala a casatoriei
Adevarul este ca aceasta forma de casatorie legala a aparut cam in ultimele doua secole, pana atunci fiind doar "o chestiune ce tinea de preoti". De asemenea, violul in cadrul unui mariaj a fost interzis abia la sfarsitul secolului trecut, drepturile femeii fiind deseori ingradite de-a lungul ultimelor sute de ani, acestea fiind desconsiderate si tratate ca fiind slugi, de cele mai multe ori, barbatul avand drept de proprietate asupra ei. Din pacate, in zilele noastre, in anumite tari musulmane, barbatul inca mai are voie sa isi violeze sotia, fara ca legea sa poata interveni. Aici nu mai este vorba de conflicte si ideologii religioase, ci de normalitate in gandire, sau lipsa a iubirii. Partenerii intr-o relatie si intr-un mariaj ar trebui sa fie egali, intotdeauna!


In incheiere, este vital sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste faptul ca procentul persoanelor care se casatoresc scade de la an la an, intrucat oamenii nu constientizeaza cat de importanta este casatoria in societate. Oamenii au decis in ultimii ani sa traiasca tot mai mult in concubinaj, datorita lipsei principiilor solide si a exemplelor pozitive din viata lor. Studiile au aratat ca persoanele care aleg sa se casatoreasca din iubire, traiesc mai mult si sunt mai sanatosi atat fizic cat si mental, mult mai mult decat cei care traiesc in afara casatoriei, sau au tot felul de orientari care mai de care mai... occidentale.

Nu uita ca si tu esti rezultatul iubirii dintre un barbat si o femeie, ce au savarsit taina casatoriei in fata lui Dumnezeu. Esti rezultatul iubirii si a unor principii de viata puternice. Daca ai pe cineva alaturi si simti ca esti pregatit, nu ezita, pentru ca nu exista nimic mai frumos in viata asta decat copiii crescuti intr-o familie unita si sanatoasa!
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu