Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Megaesofagul sau Acalazia Esofagului

acalizia esofagului megaesofagul

Acalazia esofagului reprezinta o anomalie ce provoaca o jena in momentul cand inghitim. 

Atunci cand coboara alimente in jos pe gat, procesul este perturbat de o coordonare nervoasa a muschilor ce inconjoara esofagul, in special a celui care inchide intrarea in stomac si care ramane contractat in permanenta. Inca nu este stiuta cauza acestei disfunctii. Aceasta afectiune este totusi destul de rara, insa afecteaza atat femeile cat si barbatii.

Simptome 
- Dificultate in a inghiti.
- Regurgitare (intoarceri ale alimentelor, noaptea sau in timpul meselor) si tuse.
- Dureri in timpul inghitirii (in spatele sternului).

Tratament
Pentru investigatii, se recomanda o radiografie a esofagului dupa inghitirea unei substante opace care va permite vizualizarea anomaliilor. Se recomanda de asemenea manometria (masurarea presiunii din interiorul esofagului). De asemenea, si endoscopia este recomandata.

Tratamentul permite in general o buna evolutie. Pot aparea chiar si complicatii, in cazul in care alimentele pot ajunge la plamani precum si denutritie legata de dificultatile de alimentare. Un alt risc, foarte mic de altfel (undeva la 5%) spune ca aceste complicatii pot dulce la cancer.

Pentru tratarea acestei afectiuni, se recurge la dilatarea portiunii inferioare a esofagului fie printr-o interventie chirurgicala, fie prin ajutorul unei sonde gonflabile. Eficiente sunt si anumite medicamente cum ar fi nifedipina sau nitroglicerina, medicamente care ajuta la diminuarea contractiei sfincterului de la intrarea in stomac.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu