Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Accidentele de Decompresiune sau Boala de Cheson

accidente decompresiune boala de cheson

Accidentele de decompresiune sunt de fapt accidente de scufundare cauzate de formarea bulelor de azot in tesuturi, ca urmare a unei ascensionari mult prea rapide. In timpul acestor scufundari, cresterea presiunii din jur determina cresterea concentratiei de azot dizolvat in organism; daca ascensiunea e prea rapida, azotul nu mai este eliminat si duce la aparitia de accidente.

De retinut este ca frecventa cu care apar acestea este una foarte rara, insa grava.

Simptomele
Semnele sunt cutanate, ca un fel de furnicaturi, mancarimi sau arsuri. De asemenea, pot fi resimtite dureri intense la nivelul articulatiilor mari. Acidentele cele grave sunt de natura neurologica, legate de ocluzia unui vas printr-o bula de gaz ce impedica aportul oxigenului la celulele nervoase,. Acestea pot afecta urechea, manifestandu-se sub forma de ameteli sau tulburari de echilibru. Pot afecta totodata si creierul, producand paralizia picioarelor sau mainilor.

Tratamentul
Recompresia cat mai rapid posibil intr-un cheson hiperbar permite uneori rezultate spectaculoase. Tratamentul in timpul transferului cuprinde administrarea de oxigen, perfuzii pentru hidratare si aspirina pentru fluidificarea sangelui.

De cele mai multe ori, aceasta boala de cheson (accidente de decompresiune) apar pe fondul nerespectarii regulilor de securitate si a palierelor de compresiune in timpul urcarii la suprafata.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu