Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

15 lucruri nestiute despre spioni

15 lucruri despre spionaj

Multi agenti secreti vorbesc in dreptul mainii stangi pentru ca acolo au ceasul, in interiorul caruia se afla un microfon. De auzit, informatia o pot auzi printr-o mini casca situata in ureche. Prin aceste metode, spionii pot comunica intre ei fara sa atraga atentia.

In al Doilea Razboi Mondial, cateva femei spion care s-au dat drept casnice, au folosit camere video ascunse in propriile posete, pentru a strange informatii.

Exista si in realitate mini microfoane de tip spion care pot fi puse in tot felul de obiecte cum ar fi un pix sau un inel, pentru a asculta conversatii fara ca nimeni sa stie.

Aldrich Games este un barbat care inca din adolescenta a fost spion pentru CIA. Acesta a fost demascat abia 30 de ani mai tarziu, ca fiind un agent dublu sovietic.


Exista aparate de fotografiat speciale care pot sa surprinda imagini sau texte, pe care mai apoi sa le micsoreze pana la dimensiunea unui punct. Se numesc micropuncte si sunt folosite pentru a ascunde informatii.

CIA a invatat cum sa dreseze porumbei, pe care sa ii foloseasca in misiuni de spionaj, in situatiile in care voiau sa primeasca imagini de deasupra unor tinte inamice. Acestia reuseau printr-un proces in care legau mini camere de vederi de aceste zburatoare.

Creatorul personajului James Bond a fost in tinerete spion in al Doilea Razboi Mondial.

Personajul de desene animate, Perry Ornitorincul (din Phineas si Ferb) are o melodie proprie, scrisa special pentru el.

Spy-Shop.ro

In filmul "Copiii Spioni - Tot timpul din lume" producatorii au folosit cartonase imbibate cu mirosuri diferite din film, pe care le-au servit spectatorilor, care, in timpul filmului, au putut simti mirosuri diferite, de la miros de bomboane sau sunca, pana chiar la fecale.

Exista un fel de pudra invizibila, care poate fi aplicata de exemplu pe documente sau obiecte importante. Aceasta straluceste sub lumina ultraviolet si poate fi folosita daca doriti sa prindeti pe cineva care va umbla prin lucruri.

Personajul Q, din James Bond (cel care inventeaza tot felul de gadgeturi pentru agentie) este inspirat din realitate. Inventatorul al carui nume nu il avem, reusea sa ascunda dispozitive ingenioase in cele mai neobisnuite obiecte (cum ar fi un fierestrau din metal ascuns in sireturi).

Spy-Shop.ro

Exista sateliti care actioneaza sub forma de spioni. Acestia pot vedea la claritate maxima chiar si o castana, de la 400km distanta de deasupra Pamantului.

Actrita si dansatoarea de origine americana, Josephine Baker, s-a oferit sa fie spion pentru Aliati, in al Doilea Razboi Mondial, comunicand toate informatiile pe care le auzea pe la petrecerile italienilor si ale nemtilor.

In anul 1970, un spion a reusit sa foloseasca o umbrela pe post de arma, ca sa injecteze otrava intr-un om care nu a banuit absolut nimic.

In timpul Revolutiei Americane, ambele tabere comunicau folosind cerneala invizibila, pentru ca mesajele lor sa nu fie deslusite de oricine. De cele mai multe ori, aceste mesaje erau scrise printre randurile unei scrisori care la prima vedere parea obisnuita. Pentru ca acest scris sa poata fi vazut, se recurgea la incalzire sau la introducerea scrisorii intr-un vas in care se afla o substanta chimica, ce permitea ca acea cerneala invizibila sa poata fi vazuta de ochiul uman.

Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu