Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Abcesul Pulmonar - Cauze, Simptome si Tratament

abcesul pulmonar cauze simptome tratament

Abcesul Pulmonar reprezinta formarea unei cavitati cu puroi in interiorul unui plaman, ce apare adesea ca rezultat al distrugerii unei zone de tesut pulmonar. De cele mai multe ori, in urma pneumoniei sau a tuberculozei. Germenii pot sa provina in urma unei infectii (sinuzita, otita, septicemie). In general, acest tip de abces apare mai des in cazul oamenilor cu o sanatate fragila (alcoolici).

Simptome ale abcesului pulmonar
Se manifesta prin pneumonie. Ulterior, intervine tusea cu expectoratii urat mirositoare, febra, ameteala si lipsa de putere.

Investigatii si tratament pentru abcesul pulmonar
In urma unei radiografii pulmonare si a tomografiei computerizate, se poate vedea o imagine rotunjita umpluta partial cu lichid. Analizezele de sange ar trebui sa arate o crestere a numarului globulelor albe, respectiv semne de infectie. In cazul alegerii antibioticelor, este necesara izolarea germenilor responsabili din sange si din plamani, cu ajutorul unui dispozitiv special (bronhoscop) care vine introdus in plamani (prin cavitatea bucala) si care permite prelevarea de puroi.

Tratament pentru abcesul pulmonar
Se recomanda folosirea de antibiotice insa numai in urma consultarii unui medic specialist, aceasta fiind o boala grava care poate fi uneori mortala. Este recomandata de asemenea si kineziterapia. De retinut faptul ca dupa vindecare, poate aparea o noua infectie in plamani, datorita unor reziduuri care pot reinfecta acea zona.

Aceste informatii sunt pur informative si nu inlocuiesc parerea unui medic specialist. In cazul in care credeti ca suferiti de unul din simptomele expuse mai sus, va rugam sa consultati un medic specialist.

Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comentarii :