Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cei mai buni Cartofi Crocanti la Cuptor

cei mai buni cartofi crocanti la cuptor

Ti-e pofta de o portie delicioasa de cartofi crocanti la cuptor? Iata o reteta care te va face sa iti lingi degetele, la propriu.

Ingrediente necesare:
- 3 linguri de unt sau margarina (dupa preferinte)
- 3 linguri de ulei de masline
- 10-13 cartofi
- piper
- cimbru
- sare
- o ceapa
- 100 de grame de kaiser (sau ce carne preferi)

Timp de preparare:
- 15 minute prepararea
- 120 de minute gatitul
Timp total: 135 minute


Cum se prepara:
1. Se preincalzeste cuptorul la 185-190 de grade.
2. Se iau untul topit/margarina si se combina cu uleiul de maslina, intr-un bol, apoi, cu o cantitate.mica din aceasta mixtura, se unge tava pentru cuptor.
3. Se curata cartofii si se taie in felii cat se poate de subtiri. Dupa aceea, se asaza vertical in tava, urmand ca printre fasiile de cartofi sa fie puse bucati de ceapa.
4. Se pune putin piper si putina sare, apoi se ung feliile de cartofi cu amestecul de unt/margarina si ulei.
5. Se lasa la copt timp de aproximativ 90 de minute. Din cand in cand, e bine sa verificati daca feliile de cartofi sunt prea uscate, iar daca sunt, mai ungeti-le cu putin ulei de la fundul tavii.
6. Se taie carnea in bucatele mici (preferabil cubulete), apoi se prajeste in putin ulei. Dupa ce s-a prajit, puneti bucatelele de carte pe un servetel de hartie, sau orice ar putea absoarbe uleiul.
7. Odata ce sunt gata cartofii, se pune peste ei carnea, apoi se adauga cimbrul. Se mai baga la cuptor pentru inca alte 30 de minute.

Cartofii trebuiesc serviti calzi si sunt foarte gustosi in combinatii cu alte sosuri. Pot fi de asemenea folositi ca garnitura, langa o friptura, de exemplu. Pofta buna!

Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu