Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Ce spun degetele tale despre personalitatea ta?

Daca in trecut era la moda ghicitul in palma, in boabe sau in cafea, si din greseala mai scapa un adevar printre cele spuse, lucrurile din zilele noastre au evoluat. Cercetatorii ne demonstreaza ce adevaruri tradeaza mainile despre propria personalitate, despre sanatatea corpului nostru si chiar despre comportamentul nostru in societate. 

S-a constatat ca cele mai multe dintre femei au maini mai frumoase decat cele ale barbatilor iar o mana cu piele fina, degete lungi si subtiri constituie un atu al frumusetii. Foarte importanta este de fapt lungimea pe care o au degetele, femeile avand aratatorul mai lung decat inelarul iar barbatii de exemplu au aratatorul mai scurt decat degetul pe care se pune verigheta. Aceste deosebiri care apar inca de la nastere reflecta diferentele de personalitate dintre o femeie si un barbat.

test de personalitate degete lungime

Degetul mare
Degetul cel mare arata vitalitatea, forta fizica, capacitatea intelectuala si iscusinta de-a lungul vietii. Daca degetul este subtire si lung, va indica ambitia, siretenia si intelepciunea, insa daca e gros si scurt acesta arata incapatanarea, determinarea si agresivitatea.

Degetul aratator
Lungimea aratatorului si cea a inelarului arata gradul de sociabilitate a unei persoane, calitatile, aptitudinile, chiar si problemele de sanatate. Acesta indica legatura pe care o avem cu cei ce ne inconjoara, comportamentul pe care il afisam in societate, calitatile si aptitudinile innascute. Daca aratatorul este mai scurt decat inelarul atunci inseamna ca esti o fire deschisa la minte, sociabila, vorbareata si constructiva, o fire indemanatica, muncitoare si practica. Daca insa este mai lung, persoana in cauza va fi retrasa, calma, artistica si dezorganizata.

Degetul mijlociu
Acesta arata capacitatea de concentrare, echilibrul interior al unei persoane si modul acesteia de a se raporta la cei din jur. Daca acest deget este cu mult mai lung decat aratatorul, atunci va fi semnul unei persoane solitare, echilibrate care insa stie ce vrea de la viata si este foarte hotarata. Daca lungimea se apropie de cea a aratatorului atunci persoana are o personalitate dependenta de cei dragi, pasionala si tot odata dezordonata la locul de munca sau in activitatile zilnice.

Degetul inelar
Orice fata viseaza la ziua cea mare cand va fi ceruta in casatorie de barbatul mult iubit cu care sa isi petreaca restul zilelor. Este desigur degetul pe care se aseaza inelul mult asteptat. Este degetul iubirii, al sufletului, este legat de viata noastra amoroasa, de succesele si esecurile vietii. Daca este mai scurt decat aratatorul acesta va indica problemele afective, o incapacitate de exprimare a sentimentelor ceea ce face mai grea gasirea unui partener si implictit denota o greutate in intemeierea unei familii. Daca insa inelarul va fi mai lung sau egal cu cel mijlociu, persoana este una optimista, increzatoare, plina de iubire, rasfatata dar uneori destul de dificila.

Degetul mic
Acesta este degetul sentimentelor si al sensibilitatilor. Daca este lung si drept, persoana este una independenta, egoista care nu va da inlaturi de la a-si vedea visele implinite. Daca este mai scurt decat celelalte degete, acea persoana este una cu o multime de temeri, paranoica, are diferite fobii si este foarte neincrezatoare in fortele proprii.

Totul este hormonal
Toate aceste legaturi dintre lungimea degetelor si trasaturile pe care le descoperim in propria persoana, se formeaza inca din momentul in care am fost conceputi, sub influenta hormonilor. Acestia au un rol major in dezvoltarea creierului si accentueaza unele caracteristici ale fatului. Daca nivelul de testosteron este ridicat, acesta va face organismul sa fie mai robust, mainile vor avea trasaturi puternice iar aratatorul va fi gros si scurt. Testosteronul este acela care determina personalitatea sa fie extovertita, activa, pregatita pentru asumarea riscurilor si increzatoare. De cealalta parte, estrogenul este acela care in exces, va alcatui o constitutie firava, o fire moderata, introvertita.

Despre sanatate
S-a constatat ca acele femei care au degetul aratator mai lung decat inelarul sunt expuse unui risc mai mare in dezvoltarea cancerului la san. Acest experiment ii apartine profesorului John Manning si se bazeaza pe o serie de studii la care au participat 118 femei. Profesorul sustine ca o cantitate mai mare de estrogen in timpul conceptiei poate sa favorizeze mai tarziu aparitia cancerului la san dar si problemele cu greutatea. Tot din pricina nivelului crescut de estrogen, aratatorul va fi mai lung decat inelarul.

Despre stangaci
Tot profesorul Manning, studiind indelung cum influenteaza hormonii dezvoltarea fatului, a considerat ca un nivel ridicat de testosteron la baieti ii va determina sa devina stangaci. La unul dintre testele realizate de el, la care au participat 285 de copii, baietii care aveau aratatorul mai scurt decat inelarul dezvoltau o indemanare in mana stanga, nu in cea dreapta.

Despre muzica si degete
Studiile profesorului Manning au continuat si in domeniul muzical, mai exact, acesta a dorit sa gaseasca o legatura intre lungimea degetelor si abilitatile muzicale ale oamenilor. Studiul lui a constat intr-o colaborare cu 54 de muzicieni, toti barbati si toti membri ai Orchestei Simfonice din Marea Britanie, studiu in urma caruia a constatat ca cei mai talentati dintre ei aveau inelarul la fel de scurt cu aratatorul. Este de precizat ca aceasta cracteristica este mai putin intalnita in randul barbatilor.

Te-ar putea interesa si: Testul Szondi - Afla latura intunecata a personalitatii tale
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu