Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Abcesul Hepatic - Cauze, Simptome si Tratament

Abcesul Hepatic reprezinta o acumulare a unei anumite cantitati de puroi, la nivelul ficatului. Adesea, totul porneste de la o infectie a vezicii biliare, apendicitei, septicemiei sau a unui hematom traumatic al ficatului, care s-a infectat.

Abcesele hepatice nu sunt atat de rare, si apar la unul din zece oameni, conform statisticilor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.


Simptome ale Abcesului Hepatic
Adesea apare ca o durere intensa sub coaste, la nivelul ficatului. Durerea se poate intinde pana inspre umarul drept, accentuandu-se in momentul in care pacientul inspira. In anumite cazuri cum ar fi amibiaza, poate aparea un revarsat de lichid pleural, in partea dreapta. Daca boala evolueaza, pot aparea complicatii precum generalizarea infectiei sau ruptura abcesului.

Investigatii si tratament pentru abcesul hepatic
Acesta poate fi descoperit prin intermediul ecografiei si tomografiei computerizate. Agentul patogen poate fi cautat in scaun sau in sange.

TRATAMENT pentru abcesul hepatic: Se recomanda antibiotice adecvate pentru parazitul in cauza si evacuarea puroiului. Interventia chirurgicala este necesara, in cazul in vcare abcesul risca sa se rupa. Toate acestea trebuie realizate numai de un medic specialist!

Pentru a preveni aparitia abcesului hepatic, se recomanda o igiena sanitara individuala ridicata, precum spalatul pe maini dupa fiecare utilizare a toaletei, inainte de fiecare masa. Mancarea ce urmeaza sa fie consumata (in cazul cruditatilor precum fructele sau legumele) trebuie spalata cu apa curata.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu