Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Abcesul Cerebral - Cauze, simptome si tratament

cauze simptome pacienti abces cerebral

Abcesul Cerebral reprezinta o acumulare de puroi in interiorul creierului. Aceasta infectie poate fi situata fie in zona invecinata creierului fie la distanta. Germenii ajung de obicei pe calea circulatiei sangvine in aceste zone. In general, interventiile chirurgicale sau traumatismele reprezinta cauze mai rare.

Explicatie:
Zona invecinata se poate referi la o infectia in sfera ORL.
Zona la distanta se poate referi la infectii abdominale, infectii pulmonare, infectii ale valvelor sau ale invelisului intern al inimii, asa zisele endocardite.


Abscesul Cerebral poate aparea in cazul oamenilor cu un organism slabit. Se intalnesc cazuri frecvente in situatiile alcoolicilor sau ale suferinzilor de SIDA.

Simptome ale abcesului cerebral
- Febra
- Oboseala fizica
- Dureri de cap
- Varsaturi
- Tulburari ale vederii
- Convulsii
- Paralizii
- Tulburari care pot duce la coma

Investigatii si tratament pentru abcesul cerebral
O solutie o reprezinta tomografia digitala (computerizata) si examenul IRM, prin intermediul rezonantelor magnetice care permit localizarea si vizualizarea abcesului.

In cazul in care pacientul nu constanta la timp aceste simptome, boala se poate agrava si poate aduce pacientul in stadiul de coma.

Tratament abces cerebral
Pe langa administrare de antibiotice pentru combaterea acestei infectii, este nevoie de interventii chirurgicale care au rolul de a evacua abcesul. Pot fi de asemenea necesare medicamente pentru prevenirea convulsiilor.

In cazul in care banuiti ca puteti suferi de aceasta boala, va rugam sa consultati un specialist pentru mai multe informatii, intrucat cele expuse mai sus sunt cateva informatii generale.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu