Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Abcesul Anorectal - Cauze, Simptome si Tratament

abces anal anorectal cauze simptome tratament
Abcesul Anorectal reprezinta o acumulare de puroi intr-o cavitate formata in jurul rectului. Atunci cand bacteriile sau materiile straine intra prin tesutul glandei, se formeaza o infectie in interiorul anusului.

In general, vorbim despre inflamarea muschilor ce permit inchiderea anusului. Cauzele sunt unele variate si pornesc de la diverse afectiuni intestinale precum ar fi rectocolita ulcero-hemoragica, diverticulita, boala Crohn, pana la interventii chirurgicale anterioare, reusite sa nereusite.

Abcesul Aneroctal este o afectiune destul de frecventa in randul oamenilor!


Simptome ale abcesului anorectal
- In cazul in care abcesul este unul superficial, va aparea o umflatura (tumefactie) rosie si dureroasa.
- In cazul in care abcesul este unul mai grav, pot aparea febra si starea de oboseala la nivelul organismului. In acest caz, acel tuseu rectal va evidentia o formatiune rotunda si dureroasa.

Complicatiile pot aparea in cazul in care vorbim despre o aparitie spontana a unei cai de comunicare intre abces si piele, vagin sau vezica urinara, prin formarea unui conduct prin care se scurge puroiul.

Investigatii si tratament pentru abcesul anorectal
Pentru a fi siguri de gravitatea si natura afectiunii, va rugam sa consultati un medic specialist care poate sa stabileasca diagnosticul corect. De cele mai multe ori este utila rectoscopia, adica examinarea rectului cu ajutorul unui tub de forma rigida.

Tratamentul consta adesea intr-o mica interventia chirurgicala care va duce la deschiderea acestui abces si la indepartarea puroiului prin incizie si/sau drenaj. Dupa tratament, sunt sanse foarte mici ca aceasta afectiune sa reapara.

Pentru mai multe informatii va rugam sa apelati la un medic specialist.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu