Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Fața: oglinda sănătății tale

semne de pe fata sanatate
Fata reprezinta oglinda sanatatii tale. Stiai ca poti afla ce boala ai, doar uitandu-te cu mai multa atentie la semnele pe care fata ti le arata?

Cu 3000 de ani în urmă, analizarea trăsăturilor faciale a reprezentat o metodă eficientă de a depista anumite afecțiuni. Chipul reprezintă o adevărată hartă a bolilor de care suferim, sau la care am fi predispuși. În zilele noastre, cu precădere în Orient, sunt medici care pot pune un diagnostic doar privind fața pacientului. Tu ai idee ce ascunde chipul tău, dincolo de aparențe?


Ochii
Cu toții știm că ochii sunt oglinda sufletului, dar se pare că nu e chiar așa. Cearcănele și pungile de sub ochi vorbesc despre sănătatea rinichilor, alarmând o inflamație la nivelul acestora. O nuanță de galben a globului ocular poate însemna un ficat slăbit sau poate fi chiar semn al unei hepatite; în schimb, o zonă albă în jurul corneei indică un nivel crescut de colesterol în sânge. Pe de altă parte, un iris pătat simbolizează o absorbție slabă a nutrienților în intestine, caz în care se recomandă vizita la un medic specialist gastroenterolog.

Nasul/fruntea
Pielea descuamată sau coșurile care apar la nivelul nasului sunt semne de afecțiune ale sistemului circulator. În cazul frunții, se atrage atenția asupra sistemului hepato-biliar. Conform studiilor, persoanele care au nasul mai mare, în comparație cu restul trăsăturilor, sunt mult mai puțin expuse alergiilor. Pe de altă parte, unele femei care suferă de pilozitate excesivă ar trebui să consulte de urgență un medic ginecolog, deoarece se pot confrunta cu sindromul ovarelor polichistice sau alte dereglări.

Obrajii
Știați că nu numai aerul rece al iernii duce la îmbujorarea obrajilor, ci și emoțiile puternice resimțite la un moment dat, fiind reacții inofensive. Un semn de alarmă îl reprezintă înroșirea permanentă a obrajilor, constituind o problemă a glandelor suprarenale. Dacă, din contră, culoarea obrajilor pălește în intensitate, atunci posibila cauză ar fi un metabolism lent cu asimilare defectuoasă a nutrienților. De asemenea, obrajii sunt reprezentarea pe chip a plămânilor. Astfel, o culoare palidă poate indica o pneumopatie, pe când obrajii vineți, o slabă oxigenare a sângelui.

Buzele
Ai buzele crăpate? Dacă da, află că buzele crăpate, cu precădere în colțuri, indică o deficiență majoră de vitamina B în organism, iar buzele cu pete vineții sugerează probleme intestinale și de digestie, dar pot vorbi și despre o disfuncție renală.
Despre limbă se poate spune că oferă cele mai multe informații despre starea de sănătate. O limbă încărcată reprezintă o acumulare de toxine în corp, lucru ce indică necesitatea unei cure de detoxifiere. De altfel, acumularea de mici formațiuni de culoare albă la nivelul limbii indică o infecție gravă în organism, în timp ce o limbă care ustură poate fi cauza unei deficiențe de vitamina C, în special.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu