Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Carieră sau viață personală? Ce este mai important?

cariera sau viata personala
Cu toții ne dorim să fim ghidați sau chiar inspirați, când vine vorba despre îndeplinirea țelurilor personale. Dar ce se întâmplă cu echilibrul carieră-viață personală? Cum poate fi atins?

„Pot fi împlinit atât pe plan personal, cât și profesional?”
Da, se poate. Ambele aspecte sunt la fel de importante, astfel că succesul pe unul dintre planuri nu ar trebui să te coste atât de mult, încât să-l neglijezi pe celălalt.

Iată cum poți să rezolvi enigma:

- Controlează-ți anxietatea
Destul de mulți oameni se confruntă astăzi cu sentimente de nesiguranță la locul de muncă. Unii își fac probleme din cauza salariului, alții au puține șanse de a fi promovați, iar alții simt că nu mai fac față rutinei zilnice de la serviciu. Devine un stereotip. Singura soluție, în cazul de față, ar fi să cream mai mult spațiu în viața noastră personală, fără ca „borcanele să se încurce”. Poți începe prin a-ți controla anxietatea. Cum? Detașează-te de tot ceea ce înseamna job când ești în preajma persoanelor dragi și lasă-te purtat de momentul actual.


- Ce îți dorești, de fapt?
Care e scopul vieții tale? Și nu, asta nu sună deloc filosofic. E o întrebare care concretizează felul tău de a fi. Experiența de viață este în legătură strânsă cu scopurile noastre. Ba mai mult, cu cât descoperi mai multe aspecte care completează puzzle-ul personal, cu atât găsirea scopului devine mult mai facilă. În lupta nebună dintre ceea ce vrem și ceea ce avem, uităm cât de important este să ne bucurăm de fiecare clipă, uităm să respirăm aerul curat al pădurilor, uităm să ne întâlnim cu prietenii și să avem momente demne de povestit pe mai departe. Am o veste foarte bună. Dar totul depinde de tine și de ceea ce îți dorești: „nu pot” este opusul a „nu vreau”. Opus, dar totuși dependent.
Îți sună cunoscut „Nu am timp să fac asta pentru că lucrez!” sau „Am un deadline de respectat, poate altă dată!”? Ai grijă să nu fie prea târziu când vei conștientiza greșeala din modul tău de a gândi legat de acest aspect al vieții tale. Singurătatea nu este o soluție. Este un efect a ceea ce faci.

- Pune în balanță!
Ai de gând să alergi mereu după carieră? Dacă da, află că ceea ce te așteaptă nu este neapărat o continuare plăcută: nu vei mai fi deloc rațional, iar viața ta privată va ocupa locul doi. Asta îți dorești? Eu cred că nu. Învață să îți stabilești prioritățile, să îți rezolvi toate problemele la timp, ca apoi să te poți bucura de libertatea de care dispui. Încătușarea cu gânduri multe și gri nu e o soluție! Treci prin toate etapele vieții, analizează, experimentează, trăiește și fii împlinit!

Citeste si: 5 lucruri de care sa tii cont atunci cand iti cauti un loc de munca
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu