Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Nu mai consumați înghețată din comerț! Este toxică!

inghetata nesanatoasa comert

Conform ultimelor date furnizate de APC Romania (Asociatia pentru Protectia Consumatorilor) inghetata pe care o gasim in magazine a ajuns sa fie un amestec de uleiuri vegetale, cu un continut crescut de zahar si acizi grasi saturati.

Pentru a preleva aceste date, APC a testat 55 de sortimente diferite de inghetata. Acestia au analizat aroma, continutul, dar si nivelul de informare furnizat pe etichetele inghetatei. Conform acestora, pe etichete nici macar nu ni se mai spune daca uleiurile sunt hidrogenate sau nu, daca inghetata contine zer, parf, sau amidon. De asemenea, chimicalele pe care aceste inghetate le contin, sunt din belsug, astfel ca inghetata din comert poate fi extrem de periculoasa pentru copii sau diabetici, chiar daca este consumata in cantitati foarte mici.


Specialistii au mai constatat ca in peste 67% din aceste inghetate, primul ingredient il reprezinta laptele fara grasimi iar 13% este laptele degresat. Restul de pana la 100% este completat de zahar si de siropuri cu diferite arome.

Chimicalele sunt la ordinea zilei
In cele 55 de sortimente de inghetate testate, s-au identificat peste 20 de aditivi alimentari printre care E471, E410, E412, E322, E407, E476, E330, E442, E150, E460, E440, E468, E202, E141, E401, E477, E150, E171, E414, E162, E160.

Iata ce probleme pot provoca acesti aditivi (chimicale)
E150 a - caramel simplu si cel mai utilizat colorant artificial, poate provoca probleme gastrointestinale si hiperactivitate.
E162 - betanina, colorant natural obtinut din sfecla rosie, poate contine cantitati ridicate de nitrati pe care copiii nu trebuie sa le consume.
E171 - dioxid de titan, colorant artificial care poate provoca leziuni la nivelului aparatului cardiovascular, ficatului, splinei, rinichilor si sistemului imunitar, fiind de asemenea si cancerigen. Acesta este deja interzis in Germania!
E 202 - sorbat de potasiu, irita pielea si ochii, fiind de asemenea periculos si pentru sange.
E296 - acid malic, periculos pentru copii deoarece nu poate metaboliza cantitati mari de acid malic.
E 322 - lecitine emulgatori, poate duce la aparitia aterosclerozei si a infarctului.
E 330 - acidul citric, distruge smaltul dentar si nu e recomandat copiilor sau celor cu afectiuni cardivasculare/renale. Duce de asemenea si la diaree sau la afectiuni ale aparatului digestiv.
E 407 - caragenan, agent de ingrosare cu efecte toxice, poate produce cancer sau ulcer.
E410 - guma de carruba, poate scadea eficienta anumitor substante care ajuta digestia.
E 412 - guma de guar ce poate provoca alergii.
E414 - provoaca alergii si se comporta ca o substanta de balast.
E417 - guma tara, stabilizator ce poate provoca alergii.

Asadar, va recomandam sa NU mai consumati inghetata din comert si daca este posibil, sa va preparati inghetata in casa. Cel mai bine este sa treceti la un stil de viata mai sanatos si la o dieta mai echilibrata.

Da mai departe/distribuie acest articol, este important sa stie toata lumea!
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu