Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum sa accepti mai usor critica oamenilor


Cam cat de bine faci fata criticilor? Stiu, critica este greu de suportat si nu multi reusesc sa ii faca fata cu brio. Lucrul cel mai important de știut când vine vorba de critică este că poate fi și constructivă.

Atunci când suntem criticați, de cele mai multe ori ne simțim ofensați sau chiar atacați. Acest lucru se întâmplă pentru că parerea noastra difera de cele mai multe ori, de parerea celor din jur. Se întâmplă uneori să ne fie criticat un anumit lucru de care suntem foarte mândri, și asta ne poate doborî. Cu toate că această critică este, la început, înteleasă ca fiind ceva rau, trebuie să știm cum să o acceptăm, deoarece dacă răspundem tot negativ la ea, nu facem decât să o înrăutațim.

Trebuie să ne controlăm prima reacție atunci când suntem criticați. Chiar dacă ai tendința să răspunzi imediat și să răbufnești, cel mai bine e să te gândești de două ori. Ia puțin timp să analizezi ce s-a întâmplat, de ce mai exact ai fost criticat și cât de grav sau greșit este acest lucru. După asta vei vedea că reacția ta va fi alta, care cu siguranță îți va da și o stare mult mai bună.


Încearcă să îți schimbi modul în care primești o critică
Sa stii ca nu oricine te critica. De obicei, critica vine de la o persoană apropiată care îți poate aduce și argumente solide atunci când spune ceva. Nu este un lucru rău, pentru că reprezintă sinceritate. Și e clar că accepți mai ușor asta, decât să fii mințit. Menirea criticii este să schimbe în bine, deci scopul ei nu poate fi decât pozitiv.

După ce începi să îți schimbi viziunea referitoare la critică, poți să și înveți din ea. În momentul în care vezi că toată lumea îți critică reacția în anumite situații, încearcă să vezi dincolo de cuvinte și să îți analizezi tu singur comportamentul. Există șanse să ajungi la concluzia că era cu adevărat greșit ceea ce făceai și să devii tu propriul tău critic.

Autocritica
Acum că am atins și acest subiect, pot spune că cel mai eficient mod de a accepta critica de la alții, este autocritica. Nu fi de fiecare dată atât de sigur că totul e perfect in viata ta. Fii conștient că este întotdeauna loc de mai bine. Analizează totul și încearcă să repari anumite lucruri care nu îți plac in viata ta.

După ce ai parcurs toate aceste etape, îi poți mulțumi criticului. Multumeste-i pentru ca te-a ajutat să vezi ceva ce poate tu nu ai observat, ceva care trebuia schimbat.

Concluzie
Pentru a accepta o critică, trebuie să ținem cont de anumite lucruri. Calmul este unul din ele. Cu toate că poate fi uneori dură sau nepoliticoasă, critica trebuie acceptată și mai ales înțeleasă înainte de a fi judecată.

Citeste si: 12 obiceiuri ale oamenilor de succes
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu