Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum faci diferența între mândrie si aroganţă

Aroganța și mândria sunt două lucruri total diferite pe care mulți tind să le confunde. De cele mai multe ori, mândria este umbrită de aroganță și acest lucru se întâlnește cel mai des atunci cand vine vorba de lucrul în echipă.

Între acești doi termeni există o linie extrem de subțire care are rolul de a-i despărți și de aceea trebuie să fim foarte atenți la diferențele care sunt esențiale.

Diferența de atitudine
O persoană mândră nu încearcă să pară ceea ce nu este. Întotdeauna aroganții tind să lase impresia că ei sunt mai buni decât restul și că se pot depăși pe ei înșiși oricând. Această atitudine nu este total greșită, dar trebuie să aibă o limită. Aroganții sunt întotdeauna atenți la aspect și la ce cred alții despre ei, pe când persoanele mândre se mulțumesc cu simplul fapt că au reușit să ducă la bun sfârșit o sarcină grea. Aceste persoane vor recunoaște întotdeauna greutatea unei probleme și vor face tot ceea ce le stă în putință să o rezolve. Pe când aroganții vor lăsa impresia că tot ce fac ei e floare la ureche și nu vor recunoaște niciodată că au nevoie de ajutor.

Diferența de limbaj
Arongații sunt obișnuiți să se laude cu munca lor și de cele mai multe ori să exegereze. Pe când, o persoană mândră își calculează cuvintele înainte să spună ceva. Persoanele mandre sunt acel tip de persoane de la care intotdeauna vei avea ceva de invatat. Acest lucru se întamplă deoarece persoană mândră nu va încerca niciodată să își scoată în evidență reușitele, ci mai de grabă va pune accent pe drumul parcurs spre acele realizări și ceea ce a avut de înfruntat. Cuvintele unei astfel de persoane îți vor da de gândit și te vor ispira. Această diferență de limbaj vine in mare parte și de la modestie. Un arogant tinde sa fie plin de propria persoana, astfel ca nu știe cum să utilizeze cuvintele pentru a inspira, ci doar pentru a se lăuda.

Diferența în relaționare
Diferența dintre arongați și mândri se poate observa și din modul in care se comportă cu persoanele din jur. Pentru a nu da impresia de aroganță, o persoană trebuie să trateze toți oamenii la fel. Aroganții tind să se considere superiori, uneori chiar și persoanelor nepotrivite, tocmai pentru că au acea senzație că pe ei nu îi poate întrece nimeni. Ei cred că se pot comporta cu toată lumea într-un mod negativ, fără să existe consecințe. La persoanele mândre, în schimb, se observă amabilitatea în relațiile cu ceilalți. Ei au grijă să îi trateze pe toți ca pe niște egali, fără a face vreo diferență.

Pe lângă aceste trei mari diferențe, se mai poate observa faptul că o persoană mândră se cunoaște mult mai bine pe sine decât una arogantă. Este conștientă de puterile ei și de aceea are grijă cum le folosește și este de asemenea mult mai modestă. Persoana arogantă, in fond, este aroganta deoarece încearcă să își ascundă anumite defecte, poate și pentru că nu a stat să se analizeze în totalitate pentru a fi conștientă și de aspectele ei pozitive. Oricum ar fi, adevarul este ca aceste persoane trebuiesc apreciate si laudate cu limita, doar cand este cazul.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu