Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Stii de unde vin aceste fructe?
Le consumi in fiecare zi. Sunt delicioase, zemoase, dulci sau acrisoare. Este vorba despre fructe in mare parte exotice pe care le vedem in hypermarketuri.

Am alcatuit pentru tine o lista cu 20 de fructe, iar la fiecare am mentionat originile lor. 

1. Mango
Fructul Mango este originar din Asia de Sud. Mango este fructul national in India, Pakistan si Filipine. De asemenea, pomul sau copacul de mango este considerat a fi foarte important si in Bangladesh. Fructul Mango apare de obicei vara.

2. Ananasul
Ananasul este o planta tropicala care creste in America de Sud. Mai precis, undeva in zona dintre partea de sud a Braziliei si Paraguay.

3. Banana
Bananele chiar cresc in copaci. Acestea sunt originare din Australia si Indomalya, insa se presupune ca prima data au aparut prin Papua Noua Guinee.

4. Caisele
Caisul de obicei nu este mare de inaltime. Desi isi are originile undeva in zonele reci, poate la fel de usor sa creasca intr-un climat meditarenean, daca acesta dispune de o iarna cat de cat racoroasa.

5. Coacazele
Originile acestei plante izvorasc din zona Americii de Nord.  Acestea se coc de obicei vara, insa perioada poate varia intre Mai - August. Coacazele ingalbenesc dintii, stiai?

6. Curmalele
Acesti pomi au nevoie de 4 pana la 8 ani sa inceapa sa coaca fructe, de la momentul plantarii lor. Curmalele care sunt pe piata sunt produsul unor copaci abia la 10 ani dupa ce acestia au fost plantati. Majoritatea curmalelor sunt importante din Irac, Arabia, Monaco si Africa de Nord si Maroc.
Curmalele sunt fructe care au fost mentionate de asemenea si in Biblie, de mai mult de 50 de ori.

7. Dovleacul
Originar din America de Nord, dovleacul este crescut in special acolo, pentru uz comercial. Este folosit si in alimentatie dar si in decoratiuni. Vezi si: top 10 torturi de halloween

8. Fructul Pasiunii
Acest fruct isi are originile in Brazilia, Paraguay si partea nordica a Argentinei. Se cultiva de asemenea in zonele tropicale si subtropicale.
Fructul pasiunii poate fi consumat si in starea sa naturala, dar si sub forma de suc.

9. Grapefruit
Acesta creste in copaci, in general in zone subtropicale. Acesti copaci ating inaltimi de pana la 5-6 metri.

10. Guava
Guava este un fruct tropical, insa poate supravietui si in zone subtropicale. Pentru scurte perioade de timp, fructul Guava poate indura si temperaturi de pana la -4 grade Celsius. Plantele mai tinere insa, vor ingheta cel mai probabil la aceste temperaturi.

11. Kiwi
Kiwifruit sau agrisa Chinezeasca este un fruct care poate creste intr-un mediu ce dispune de o clima temperata. Fructul kiwi are nevoie insa de o vara suficient de calduroasa pentru a se coace.

12. Lamaia
Fructul provine din Asia, insa adevaratele origini nu i le poate sti nimeni. Iata care sunt cele 12 super intrebuintari ale lamaii

14. Litchi
Acest fruct care poate creste in zone tropicale si subtropicale, provine din regiunile Guangdong si Fujian, China. In prezent, se cultiva in multe zone ale lumii iar povestile si legendele din spatele acestui fruct, sunt multe.

15. Nuca de cocos
Nuca de cocos creste in copaci si are nevoie de un mediu cu mult soare si multe ploi, pentru a se dezvolta cum trebuie. Termenul de "coco" provine din portugheza (sau spaniola) si inseamna "cap" sau "craniu".

16. Papaya
Creste mai mult in zona americii, mai exact in Mexic si America Centrala. Papaya creste in copaci care pot atinge pana la 5-10 metri inaltime. Citeste si: 5 beneficii ale fructului Papaya

17. Pepenele
O planta care isi are originile in Africa. Pepenele verde a fost cultivat in Egypt inca de prin anul 2000 Inainte de Hristos, iar prin secolul 10 Dupa Hristos, a ajuns si in India sau China.

18. Piersica
Aceasta creste in pomi si este originara din zona Chinei de Nord. Acestea au nevoie de arii putin mai racoroase pentru a se putea coace, motiv pentru care in zone precum Ecuador, Columbia, Etiopia, India sau Nepal, piersicii sunt plantati in zone destul de inalte.

19. Portocalele
Acestea cresc in zone cun un climat subtropical. Portocalele sunt cunoscute pentru gustul dulce acrisor si sunt inrudite cu pomeli si cu mandarinele.

19. Rodia
Acestea cresc in pomi mici, in emisferele nordice. Sezonul acestora se incadreaza undeva intre Septembrie-Februarie, iar in emisferele sudice, intre Martie si Mai.
Rodia nu este foarte pretentioasa si poate creste in destul de multe zone, chiar si in cele uscate.

20. Smochinele
Acestea cresc in zone foarte uscate. Smochinele au nevoie de multa lumina si se stie despre smochine ca sunt printre primele fructe cultivate vreodata de catre om.

Daca ti-a placut, arata-le acest articol si prietenilor tai!
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu