Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Dictionarul gesturilor - Ce gandesc cei din jurul tau?

Iata cum puteti descifra cu usurinta personalitatea, starea si intentiile cuiva, cu ajutorul pozitiei capului, privirii, sprancenelor, posturii si atingerilor.

Indicatorii comportamentali din viata de zi cu zi au un ridicat continut de informatie. Felul in care stati cand vorbiti cu cineva, felul in care va miscati sprancenele, ochii sau mainile, arata gradul de implicare in conversatie si atitudinea pe care o aveti fata de cealalta persoana. Toate aceste lucruri afecteaza modul in care vorbiti cu o persoana si importanta pe care o acordati acesteia.

1. Capul
a. Aplecarea capului reprezinta sentimentul de inferioritate pe care il simte o persoana atunci cand se apropie de o alta persoana pe care o considera importanta. Acest gest este involuntar si cu ajutorul lui se observa importanta statutului social acordat de indivizi. Cei care nu acorda importanta diferentelor de statut de obicei nu schiteaza niciun gest, iar cei care simt ca incomodeaza o persoana importanta sunt foarte inclinati sa isi arate disconfortul aplecandu-si capul.

b. Datul din cap este o parte integranta a conversatiei. Oamenii fac acest lucru atat pentru a arata ca asculta, cat si pentru a arata ca nu doresc sa preia rolul vorbitorului. Datul din cap lent transmite mesajul de intelegere si ascultare a conversatiei, in timp ce datul rapid din cap transmite plictisirea si dorinta de a lua cuvantul.

c. Inclinarea capului este folosita pentru a linisti, deoarece expune gatul, cea mai vulnerabila parte a corpului, si face persoana sa para mai mica, mai vulnerabila si mai putin amenintatoare. Inclinarea capului tinde sa fie folosita de persoanele care doresc sa para nevinovate sau atragatoare din punct de vedere sexual.


2. Privirea
Cu ajutorul privirii putem sa ne ferim de o persoana, fara a fi nevoiti sa o luam la fuga. Exista mai multi indicatori ai priviriii asociate cu supunerea, si anume:

a. Plecarea privirii este folosita pentru a parea supusi. Acest gest este de obicei o actiune constienta si deliberata si este facuta cu intentia de a linisti o persoana mai dominanta, dar si ca un semnal de flirtare.

b. Pendularea este un gest facut pentru a observa tot ce este in jur, dar si pentru a cauta cai de scapare. Persoanele agitate isi misca de multe ori privirea de la un capat la celalalt al campului vizual, fara a-si misca insa capul.

c. Ochii mariti sunt un semnal innascut care este facut din nevoia de a proteja sau a sustine pe cineva, dar si pentru a parea mai atragatori. Pleoapele trase inapoi pentru a face ochii sa para mai mari transmit o atentie inocenta a persoanei.

3. Sprancenele
La adulti, pozitia sprancenelor poate transmite mai multe mesaje in functie de actiunile ochilor. Exista patru posturi de baza care implica miscarea sprancenelor si a ochilor:

a. Sprancenele si ochii relaxati este expresia fetei de odihna.
b. Sprancenele relaxate si ochii mariti este o expresie amenintatoare a furiei, incluzand deseori si coboratea sprancenei.
c. Sprancenele ridicate si ochii mariti este expresia faciala asociata cu reactia de frica.
d. Sprancenele ridicate si ochii relaxati este expresia faciala de uimire, surprindere.4. Postura
Felul in care oamenii isi folosesc corpurile ofera indicii despre gradul lor de angajare intr-o conversatie. Cele patru posturi ne ajuta sa indicam interesul si atentia persoanei de langa noi. 
postura paralela
a. Postura paralela - in acest caz picioarele sunt drepte si pararele, talpile sunt apropiate una de alta si greutatea corpului este rapartizata in mod egal pe ambele picioare. Persoanele care adopta aceasta postura sunt de obicei neangajate si indiferente, nu arata nici faptul ca vor sa plece, nici ca vor sa ramana pe loc.

b. Postura calaretului  - picioarele sunt drepte, dar de aceasta data talpile sunt departate. Aceasta postura este tipica pentru dominanta, intrucat mareste spatiul ocupat de corp, datorita distantei dintre picioare, persoanele care adopta aceasta pozitie nu intentioneaza sa plece.

c. Postura foarfecelui - in aceasta pozitie, picioarele sunt incrutisate precum lamele unei perechi de foarfece. Aceasta pozitie are doua versiuni, cu ambele picioare drepte sau cu un picior indoit peste celalalt sau in spatele lui. Oamenii care adopta postura foarfecelui si sunt angajate intr-o conversatie nu au intentia de a pleca, sunt lipsite de nerabdare si sunt supuse. 

d. Postura contrafortului - este pozitia in care cea mai mare greutate corporala se lasa pe piciorul suport, celalalt picior jucand rolul de contrafort. Aceasta postura este foarte populara in randul sexului masculin. O persoana care adopta aceasta pozitie arata intentia degajata de a pleca. In cea mai mare parte a timpului, veti descoperi ca piciorul indica directia in care persoana urmeaza sa se retraga.

5. Atingerea
Comportamentul de curtare este asociat cu diferite felul de atingere. Exista trei feluri de atingere care evidentieaza dorintele si scopurile oamenilor.

a. Autoatingerea - oamenii se ating pentru tot felul de motive cand atmosfera este incarcata sexual. Dupa cum am vazut, cand ne simtim jenati sau speriati deseori ne atingem fata sau ne frecam palmele pentru a ne linisti, dar oamenii se ating si pentru a atrage atentia asupra unei anumite parti a corpului.

b. Atingerea altor persoane - femeile tind sa fie cele care controleaza procesul de curtare, de obicei barbatul este cel care atinge primul femeia. Asta, deoarece femeia i-a indicat ca este gata sa fie atinsa. Atingerea din primele stadii ale curtarii este foarte diferita fata de atingerea din stadiile ulterioare, atat in privinta initiatorului, cat si a modului in care se realizeaza.

c. Atingerea obiectelor - in procesul de curtare, oamenii isi transmit sentimentele prin felul in care manipuleaza obiecte. Un exemplu potrivit ar fi o femeie care mangaie un pahar cu vin sau isi plimba degetele pe piciorul paharului, aratandu-si indirect intentiile fata de barbatul de langa ea. Iar un barbat care intinde mana peste masa, ridica cheile de la masina femeii si incepe sa se joace cu ele, ofera o dovada ca doreste sa posede o anumita parte a ei. Daca urmarim ce fac oamenii cu obiectele, observam deseori cum ar dori sa se poarte cu celalalt.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu