Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cine plateste la prima intalnire?

Cine ar trebui sa plateasca la prima intalnire? Barbatul sau femeia? O intrebare pe care ne-o adresam cu totii. Iata si raspunsul!

In mod normal ar trebui sa plateasca barbatul, insa vor fi si situatii in care femeile se vor simti jignite de un asemenea gest, considerand ca sunt tratate ca fiind inferioare, motiv pentru care trebuie tratata situatia cu mult tact si diplomatie. Pentru a evita situatiile neplacute la prima intalnire, iata cateva sfaturi utile pentru tine.

Alege un loc cu preturi acceptabile
Daca stii ca restaurantul ales nu este unul extraordinar de scump, vei fi mult mai relaxat in timpul intalnirii si te vei putea bucura de conversatia cu partenerul. Nota de plata nu va mai speria pe nimeni si chiar daca ea va dori sa plateasca, nu va fi o situatie jenanta pentru nimeni, sau sentimente de vinovatie pentru ca suma ar fi fost prea mare.

Gandeste mereu ca tu vei plati
Fii pregatit sa platesti in orice moment. De cele mai multe ori, va fi doar un efort formal prin care iti va spune ca doreste sa plateasca, insa daca vezi ca insista foarte mult, puteti sa ajungeti la un acord comun prin care sa platiti amandoi. Las-o pe ea sa faca aceste formalitati, daca o vezi foarte hotarata, s-ar putea sa decurga totul in favoarea ta, pana la urma.

Ea comanda, ea plateste
In cele mai multe cazuri, daca va incepe sa comande tot ce vede prin meniu, cu siguranta ca se va gandi ca tu platesti. Daca ai impresia ca exagereaza, poti sa ii propui in spirit de gluma, sa impartiti nota. Nu este normal sa platesti pentru absolut tot ce comanda, daca ea exagereaza. Pe langa asta, daca recurge la asemenea gesturi, cu siguranta nu este potrivita pentru tine. Reciproca se aplica. Vezi si: ce sa nu faci la prima intalnire.

A treia oara este cel mai greu
Daca prima data ai platit tu si ati cazut de comun acord sa plateasca ea a doua oara, ce veti face a treia oara? Sau la urmatoarele intalniri? In situatii de acest tip, tu trebuie sa hotarasti cum va decurge totul. Daca vezi ca nu se ofera sa plateasca niciodata, ar trebui sa iti pui niste semne de intrebare. Intr-o relatie solida, ambii parteneri platesc atunci cand merg undeva sau achizitioneaza ceva. Daca tu esti singurul care plateste, ar trebui sa iei cateva decizii radicale, sau s-ar putea sa ramai singurul care plateste, pentru totdeauna.

Citeste si: Prima intalnire: 6 lucruri de evitat
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu