Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Care este greutatea ta ideala?

 Vezi in fiecare zi o multime de oameni, toti diferiti din mai multe puncte de vedere insa aspectul fizic este cel ce primeaza. Esti constienta ca silueta ta difera de cea a altor femei insa nu trebuie sa iti faci griji, ce este cu adevarat important sa descoperi este greutatea ta ideala. Fa asta si negresit te vei simti mult mai bine in pielea ta!

Chiar daca ai acelasi sex sau intaltime cu o persoana, greutatea poate fi diferita. Nu te compara niciodata cu alte persoane deoarece vei ajunge sa iti doresti un numar de kilograme care poate fi prea putin sau prea mult iar de acolo un alt lung sir deprobleme pot aparea. Se pleaca de la premisa ca indicele de masa corporala trebuie sa se situeze intr-un interval de 20-25 iar procentul de tesut adipos sa nu depaseasca cifra de 30%. Greutatea cu adevarat ideala pentru fiecare dintre noi este cea la care ne simtim bine. Atat timp cat sanatatea noastra nu este pusa in pericol, totul tine in rest de perceptia pe care o avem si de propriile noastre sabloane. Avem nevoie sa ne setam un obiectiv realist, dar care in acelasi timp sa corespunda unor parametrii medicali, si foarte important, sa tinem cont ca din punct de vedere sestetic suntem singurii in masura care sa deliberam daca greutatea ideala a fost sau nu atinsa.

Vezi si: Slabesti sau te ingrasi de la stres?

Exista o multime de factori care ne influenteaza greutatea iar un factor definitoriu este inaltimea, datorita mesei corporale care se calculeaza prin raportul dintre greutate si inaltimea persoanei. Un alt factor este sexul doarece exista diferente semnificative intre un barbat si o femeie. Printre altele, trebuie sa luam in calcul si densitatea osoasa deoarece in functie de constitutia fiecaruia, doi oameni care au acelasi numar de kilograme pot arata diferit ca infatisare. La oamenii in varsta, acolo unde componentul estetic nu este in prim plan, importanta va fi masa grasa din organism care trebuie mereu tinuta sub supraveghere.

Procentul de grasime din organism duce la disconforturi pe toate fronturile. Organele care vor fi incarcate de grasime nu vor functiona corespunzator iar din punct de vedere estetic, celulita da mare batai de cap oricarei femei. Este deranjanta si are un aspect neplacut. Este foarte important sa prevenim din timp procentul de tesut adipos si asta doar printr-o alimentatie corespunzatoare, sustinerea de efort fizic, proceduri de remodelare corporala si hidratare suficienta. Trebuie sa apelati la medic in cazul in care rezultatele intarzie sa apara doarece acestea nu sunt probleme care se pot neglija. Intotdeuna este bine sa previi din timp.

Ca o concluzie pe care o putem trage din aceasta, in atingerea greutatii ideale sunt doar cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati. Atingeti-va un obiectiv clar, urmat de un plan de actiune. Daca obiectivul nostru este unul medical trebuie sa se incadreze in parametrii indicelui de masa corporala dar si al tesutului adipos. Daca obiectivul este unul de factura estetica, vrem sa aratam bine pentru noi, pentru a ne mandri cu un corp frumos, pentru a ne admira ore in sir in oglinda, atunci trebuie sa definim un obictiv mai specific care sa ne satisfaca si din punct de vedere psihic.

Vezi si: Top 10 alimente ce reduc colesterolul
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu