Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7 mituri despre CANCER, distruse!

Multe mituri exista despre cancer, atat de multe incat nici nu mai stii in care sa crezi. Unele sunt adevarate, dar cele mai multe sunt doar nascocite. 

Desi leacuri pentru cancer exista, ele nu vor fi niciodata scoase pe piata, pentru ca interesul industriei farmaceutice este de a face bani, iar banii nu se pot face pe spatele unor pacienti sanatosi, ci doar pe spatele pacientilor bolnavi. Tot ce putem noi sa facem este sa ne rugam si sa ne descurcam cu leacuri naturiste, care oricum sunt mai bune, insa despre care nu vom sti niciodata daca functioneaza cum trebuie.

Iata care sunt cele 7 mituri distruse despre cancer.

1. Cancerul poate fi contagios
O persoana nu poate transmite mai departe cancerul prin contact fizic sau prin respiratia aceluiasi aer, asa ca nu trebuie sa ne ferim de persoanele cu cancer pentru ca aceasta boala nu se ia.

2. Vopsirea parului poate cauza cancer
Cu siguranta ai mai auzit de la prietene sau de la cunoscuti ca daca te vopsesti regulat cu vopsea de par, poti sa faci cancer. Adevarul este ca desi aceasta vopsea poate fi cancerigana, folosirea acestor vopsele nu va duce niciodata la cancer, atat timp cat nu va vopsiti exagerat de des. Asadar, vopseaua de par nu produce cancer, insa asta nu inseamna ca nu este nesanatoasa din alte puncte de vedere.

3. Cancerul duce la pierderea parului
Aceasta afirmatie este irelevanta pentru ca nu cancerul duce la pierderea parului ci tratamentele pentru cancer. De asemenea, nu orice tratament pentru cancer duce la pierderea parului.

4. Cancerul poate fi ereditar
Poate ca stii pe cineva din familie care se poate sa fi avut sau sa aiba cancer. Acest lucru nu este ceva neobisnuit pentru ca multi oameni sufera de cancer. Acesta boala este chiar predominanta in familiile in care se fumeaza. Trebuie retinut faptul ca aceasta este doar o gena care se transmite mai departe catre urmasi si nu cancerul in sine. Atat timp cat este tinut sub control, totul este in regula.

5. Nodulii mamari sunt cancerosi
Nu te panica daca observi un nodul, pentru ca nu toti sunt cancerosi. Conform unui studiu, peste 90% dintre noduli nu sunt cancerosi chiar daca unii pot sa doara. Ar trebui sa iti faci griji in privinta cancerului la san, doar in cazul in care observi anumite schimbari in zona sanului, precum o schimbare de forma sau marime, roseata sau dureri nejustificate.

6. Antiperspirantele pot produce cancer de san
Studiile arata ca nu exista nicio legatura intre deodorante si cancerul de san. Intr-adevar, anumite antiperspirante care contin tot felul de chimicale pe baza de aluminiu, nu sunt recomandate si chiar ne pot face rau daca le folosim in mod excesiv, insa acest lucru nu are legatura cu cancerul, atat timp cat acest deodorant nu ajunge si aproape de pielea din jurul sanului.

7. Folosirea telefoanelor poate cauza cancer
Desi atunci cand folosim telefoanele suntem expusi radiatiilor excesive, niciun studiu nu a putut demonstra ca exista o legatura intre aceste radiatii si cancer. Chiar si asa, folosirea telefoanelor nu este sanatoasa. Va recomandam sa nu dormiti cu ele langa cap, noaptea, sa nu vorbiti excesiv la telefon si nici sa nu il tineti in buzunare care sunt in vecinatatea unor organe vitale.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu