Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

10 simptome ale diabetului

Diabetul, în special cel de tipul 2, este o boală care poate fi asimilată tot mai tare cu stilul de viață modern.

O alimentație nesănătoasă, o lipsă a controlului sau a exercițiilor fizice, pot duce la acest tip de diabet. Pe lângă asta, odata ce ești suspect de diabet și nu conștientizezi acest lucru, poți agrava situația în cazul în care nu ai grijă de alimentația ta. Pentru a înțelege mai bine care sunt simptomele diabetului, am alcătuit pentru tine un top 10 al simptomelor diabetului. Dacă ți se pare că tu sau unul dintre apropiații tăi prezintă aceste simptome, programați-vă de îndată la un consult medical.

1. Sete mare și nevoia crescută de urinare
Setea excesivă și nevoia crescută de a urina tot timpul, reprezinta unul din primele semne ale diabetului. Asta se întâmplă datorită rinichilor care secretă fluide, astfel că se produce o deshidratare a corpului, motiv pentru care cere cât mai multă apă.

2. Foame excesivă
Din moment ce nivelul de insulină din sânge nu este unul echilibrat, celulele nu au suficient de multă energie pentru a performa toate activitățile de zi cu zi. Astfel, corpul uman va avea nevoie să își încarce bateriile de undeva, iar mâncarea ar putea fi o soluție bună pentru el, motiv pentru care simți că îți este constant foame.

3. Pierderea în greutate
Datorită incapacității corpului de a absorbi glucoza dar și din cauza urinării constante, pacientul va pierde mult mai repede din kilograme, decât un om normal.

4. Oboseală
Oboseală constantă. Asta se întâmplă datorită faptului ca glucoza nu poate intra în celulele corpului, coroborat cu o cantitate scăzută a energiei din corp, lucru ce va duce la stări de oboseală, stres și iritație. Vezi si: Ti-e somn mai tot timpul si te simti obosit?

5. Răni care se vindecă greu
Pentru pacienții care suferă de diabet, chiar și o rană ușoară precum o julitură, poate să dureze foarte mult până se vindecă. Asta se întâmplă datorită faptului că sistemul imunitar este foarte slăbit.

6. Vedere slabă
Nivelul crescut de glucoză afecteaza vasele de sânge și totodată afectează și vederea ochilor. Dacă această afecțiune nu este tratată sau constatată la timp, se poate ajunge chiar la orbire.

7. Piele uscată
Pielea uscată sau pielea care vă mănâncă poate fi cauzată de circulația proasta sau de proasta funcționalitate a anumitor glande.

8. Furnicături la mâini și la picioare
Nivelul excesiv de zahăr din sânge poate să deterioreze vasele de sânge și nervii. Aceasta poate duce la o senzație de furnicături sau de zone care ard, în palme, brațe sau picioare.

9. Infecții comune de piele
Nivelul crescut de glucoză duce la refacerea mai grea în urma unor infecții. Femeile care suferă de diabet se vor recupera mult mai greu în urma unor infecții vaginale.

10. Dureri de cap
Durerile de cap constante sunt ceva comun în cazul diabeticilor.

Se spune că diabetul ucide mai mulți oameni decât SIDA sau cancerul. Dacă este să ne luam dupa aceste vorbe, putem trage concluzia că daca identificăm la timp aceste simptome, tratamentul poate începe mai repede și există o șansă. Chiar și așa, nu doar diabeticii trebuie să urmeze un regim de viață sănătos, ci toată lumea.

Iti recomandam: Vindeca Diabetul in 30 de zile
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu