Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Secretele unui machiaj de invidiat

Machiajul este tot timpul o problemă în dimineţile târzii? Dacă eşti genul de femeie căreia îi place să se machieze în fiecare dimineaţă, dar nu ai răbdarea şi timpul necesar, atunci acest articol este pentru tine.

machiaj de invidiat
1. Ustensilele pentru machiaj sunt foarte importante
Trebuie să ai mare grijă cum îţi alegi ustensilele pentru că acestea îţi pot îmbunătăţi machiajul ales, sau îl pot înrăutăţi. Chiar dacă cunoştintele tale în domeniul acesta sunt medii, instrumentele bine alese vor face diferenţa vizibilă.

2. Aplicarea fondului de ten
Fondul de ten este baza machiajului şi de aceea trebuie să ştim exact cum îl folosim, mai ales în funcţie de pielea noastră. Există diferite categorii de fond de ten pentru tipurile de piele (grasă, normală, uscată sau sensibilă), dar acest lucru nu este de ajuns. Există şi anumite secrete pentru aplicarea acestuia. Pielea care cauzează cele mai multe probleme este cea grasă. În acest caz, fondul de ten va trebui aplicat cu un burete umed pentru a evita strălucirea excesivă din zona „T” a feţei. Buretele umed are rolul de a înlătura uleiul din compoziţia fondului de ten, păstrând în acelaşi timp pigmentul acestuia.

3. Descoperă-ţi defectele şi învaţă cum să le ascunzi
Majoritatea femeilor se confruntă cu problema roşeţii de pe faţă. Această problemă este de când lumea, dar asta nu înseamnă că nu are rezolvare. Aceeaşi majoritate foloseşte un corector bej pentru a remedia situaţia. Chiar dacă la început pare remediată, nu e chiar aşa. Corectorul de culoarea pielii nu face decât să încarce acea zonă. Pentru ascunderea defectelor se folosesc culori opuse pentru că acestea se anulează una pe cealaltă. De exemplu, pentru a-ţi ascunde roşeaţa, foloseşti un corector verde şi problema ta e rezolvată. Iti recomandam corectoare de la Avon.

4. Culoarea fardului în funcţie de culoarea ochilor
În cazul defectelor, am spus că acele culori opuse ne ajută să le ascundem deoarece se anulează reciproc. Ei bine, în cazul fardurilor, culorile opuse ne ajută să ne scoatem ochii în evidenţă. Astfel, pentru ochii albaştrii, e bine să foloseşti nuanţe de portocaliu, albastrul şi portocaliul fiind culori opuse. Prin aceeaşi regulă, la ochii verzi ar fi bine să foloseşti pe cât posibil nuanţe de roşu. Ochii căprui sunt mai speciali, maroul fiind o culoare intermediară. Pentru aceştia, orice culoare este bună, dar cele mai potrivite sunt movul şi albastrul.

5. Buzele şi conturul lor
Secretul unor buze frumoase, este ca ele să fie egale. Acest lucru se obţine destul de uşor. În primul rând, aplici fond de ten pe buze pentru a vedea exact forma lor, dar şi pentru ca rujul tău să fie mai pigmentat. După ce ai făcut asta, ia un creion alb de ochi şi conturează buzele, astfel încât să fie egale. Poţi să aplici de două ori creionul pentru a se vedea mai bine. După, poţi să aplici rujul. Dacă vrei ca acesta să reziste mai mult, dă cu puţină pudră pe buze, şi apoi mai aplică un strat de ruj. Dar ţine minte! Culorile deschise atrag lumina şi fac buzele să pară mai mari, pe când cele închise le fac subţiri. Deci, ai grijă ce culoare foloseşti pentru a-ţi avantaja buzele.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu