Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

5 mituri despre iubire, distruse!

Iata cele 5 mituri despre relatii pe care sa le eviti cu orice putinta, pentru ca nu sunt deloc adevarate.

Ca sa fii fericit intr-o relatie, nu trebuie sa te ghidezi dupa aceste mituri absolut deloc, pentru ca nu sunt adevarate, motiv pentru care au si fost distruse.

Mitul 1: Cuplurile fericite stau mereu impreuna
Acest mit este unul periculos, pentru ca da impresia ca fericirea e vesnica. Realitatea este altfel, fericirea de la inceputul relatiei e mult diferita celei de dupa 20-30 de ani de mariaj.
Daca vei crede in acest mit, nu vei niciodata pregatit pentru pericolele ce pandesc orice cuplu in floarea varstei. Multe cupluri fericire ajung sa se desparta inca prea devreme, datorita unor mituri si principii prost dobandite de la altii.
La inceputul relatiei, vrei sa fii non-stop cu partenerul si e normal sa incepi sa iti faci tot felul de promisiuni... pana la urma, de ce sa nu tina aceasta stare pentru totdeauna? Din pacate, trebuie sa fii realist si sa iei lucrurile asa cum sunt. Odata cu trecerea timpului nu vei mai fi dispus sa faci atat de multe compromisuri ca la inceput, motiv pentru care va trebui sa va iubiti sincer si sa va respectati, pentru ca relatia sa poata functiona.

Mitul 2: El este perechea mea, lumea mea, viata mea, singura mea iubire
S-ar putea sa crezi asta la inceput, insa... pentru cat timp va fi asa? Societatea in general ne invata ca iubirea si fericirea provin numai dintr-o dragoste pasionala si energica, insa nu tot timpul e asa.
Sufletul tau pereche este singura persoana din lume care te va iubi sincer si care va zambi mereu cand se va afla in preajma ta. Fara aceasta persoana, vei simti mereu ca lipseste ceva din tine. Nimeni nu vrea sa fie rau insa nu trebuie sa crezi in toate astea.
Nu trebuie niciodata sa ajungi in punctul in care sa crezi ca nu poti trai fara sufletul tau pereche. Daca vrei sa fii fericita, trebuie sa fii mereu echilibrata.
Fericirea vine de multe ori chiar si din interior, motiv pentru care nu trebuie sa ne deconectam din a ne iubi pe noi insusi, dar si din a ne iubi aproapele, iar aici nu ne referim numai la persoana iubita.


Vezi si: Cum lenea iti afecteaza relatia

Mitul 3: Dragostea si pasiunea vor tine vesnic
Daca iubesti cu multa pasiune nu inseamna ca este de ajuns pentru ca flacara iubirii sa arda mereu.
Stralucirea acelei flacari, acelei iubiri de la inceput, va disparea in timp... desi sunt cazuri in care se pastreaza. Este important sa nu luam decizii pripite la inceput de relatie, pentru ca atunci suntem foarte indragostiti si suntem in stare sa facem orice fel de compromis necesar.
Pentru ca dragostea sa reziste in timp, este nevoie de o iubire matura, pentru ca atunci cand pasiunea va disparea, fara experienta, nu vei reusi sa intretii in continuare focul iubirii. Foarte multe cupluri spun ca nu se mai iubesc ca la inceput, insa este ceva normal ca monotonia sa isi faca loc de-a lungul timpului. Mai important este insa sa stiti cum sa gestionati acea plictiseala acumulata in relatie.

O iubire nu poate rezista doar pe temelia pasiunii, ci trebuie sa reziste in timp, pe fondul unor sentimente sincere si a unei doze de respect si rabdare. Cuplurile fericite stiu cum sa isi gestioneze aceste situatii, de aceea rezista foarte mult in timp, nu pentru ca s-ar iubi la fel de mult precum la inceputul relatiei.

Mitul 4: Copiii vor aduce mai multa fericire in viata de cuplu
Este adevarat ca in viata unui parinte, copiii sunt mereu o binecuvantare. Chiar si asa, sa ai copii nu inseamna numai fericire si bucurie in fiecare zi din restul vietii tale. Sa ai copii inseamna sa fii mult mai responsabil ca inainte si sa accepti ideea ca acesta are nevoie de foarte multa atentie si energie din partea ta.
Odata cu venirea unui copil, partenerul tau de viata va fi automat pe locul doi, ceea ce inseamna ca va trebui mult mai multa diplomatie si rabdare ca sa gestionati situatiile tensionate dintre voi doi.
Chiar si asa, de cele mai multe ori, un copil crescut corect si cu multa iubire, va oferi inapoi la fel de multa iubire care se va intoarce la parintii lui, iar asta va va consolida si mai mult relatia.

Vezi si: cum sa treci peste gelozie

Mitul 5: Iubirea va ajuta sa treceti peste toate
Gresit! Numai iubirea, fara nimic altceva, nu te va ajuta sa razbati toate situatiile dificile prin care va fi nevoie sa treci.
Va fi nevoie constant de dialog si comunicare, de abilitatea de a renunta la orgoliu si de a cere iertare atunci cand e cazul, dar si de capacitatea de a recunoaste atunci cand gresesti. De asemenea, tine minte ca trebuie sa iti apreciezi partenerul si sa il lauzi atunci cand reuseste ceva, sa fii alaturi de el cand are nevoie si sa il iubesti in fiecare zi.

Relatiile din ziua de azi, relatiile moderne adica, sunt pline de probleme si nesiguranta, iar daca crezi cu tarie in aceste cinci mituri de mai sus, inseamna ca sunt sanse ca relatia ta sa nu se indrepte in directia buna.

Aminteste-ti, iubirea este ca o floare. E frumoasa la inceput, insa daca nu ai grija de ea, se va ofili odata cu trecerea timpului. Aceasta floare are nevoie de lumina, de apa, de atentie si de iubire.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu