Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

5 sfaturi utile despre ingrijirea unghiilor

sfaturi ingrijirea unghiilor
Ai unghiile exfoliate? Ai unghii cu un aspect inestestic? Mă bucur să te anunţ că această problemă are în sfârșit și o rezolvare!

De când lumea, îngrijirea unghiilor a constituit o adevărată problemă. Şi deşi aşa se înţelege, nu, nu e vorba doar despre femei. Şi bărbaţii trebuie să acorde o anumită atenţie pentru îngrijirea unghiilor. Nu ştiu dacă vă surprinde sau nu, dar majoritatea femeilor observă prima dată unghiile la un bărbat.

În cazul bărbaţilor
Din păcate, unghiile nu reprezintă ceva important pentru unii dintre ei. Există însă şi o parte dintre bărbaţi care acordă o importanţă deosebită, încercând să le ofere un aspect cât mai plăcut.

În cazul femeilor
Majoritatea femeilor sunt înnebunite după unghii. Este foarte adevărat că unghiile lungi şi bine îngrijite dau o feminitate aparte. Însă pentru a avea unghii frumoase trebuie să ştii anumite trucuri.

Iată aici câteva sfaturi utile despre îngrijirea unghiilor, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei:

1. Este foarte important să nu iţi tai cuticulele. Acestea sunt acolo cu un scop, acela este de a-ţi proteja unghiile. Astfel, dacă le tai, nu faci decât să le grăbeşti distrugerea.
2. Nu folosi intaritor de unghii din comerţ. Ca orice alte produse din comerţ, şi acesta este făcut pentru a te faci să dai tot mai mulţi bani. Majoritatea produselor de acest gen conţin numai chimicale care fac mai mult rău unghiilor tale. Există însă şi o excepţie, poţi folosi întăritor de unghii doar în situaţia în care ai unghii subtiri si exfoliate.
3. Biotina îţi întăreşte unghiile. Are vitamina B şi este dovedit că dacă iei suplimente de biotină, previi ruperea si aspectul inestetic al unghiilor.
4. Încearcă să eviţi produsele chimice de curăţat. Aceastea nu constituie o problemă dacă sunt folosite limitat, însă, dacă ai totuși de făcut curăţenie în toată casa, şi vrei să îţi protejezi unghiile, cel mai bine este să foloseşti mănuşi.
5. Nu folosi pile pentru unghii dure! Este indicat să îţi pileşti unghiile, mai ales după ce le tai, dar trebuie să ţii cont de acest aspect. Niciodată să nu foloseşti pilele acelea dure, care mai repede vor duce la ruperea unghiilor decât să le pilească.

Vezi si: 12 trucuri pentru maini frumoase

Trebuie să mai ții cont şi de următoarele lucruri când vine vorba de unghiile tale:

- Să încerci să eviţi manicura profesională. Chiar dacă pentru câteva săptămâni unghiile tale vor fi de invidiat, manicura profesionala distruge de cele mai multe ori unghia sănătoasă. Iar dacă totuşi alegi acest tip de manicură, ar fi bine să foloseşti tipsuri în loc de construcţia completă cu gel.
- Să nu foloseşti foarte mult acetona dacă ai unghii fragile. Aceasta le subţiază şi mai tare şi duce mai repede la exfolierea şi ruperea lor.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu