Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

10 lucruri pe care zanele din povesti nu te invata

Inca dintotdeauna, zanele din povesti au fost considerate a fi un model pentru fetitele de pretutindeni, sa fie oare insa ele, un model atat de bun?

Multe dintre aceste povesti cu zane, au in spate lucruri intamplate in realitate, groaznice de altfel. De exemplu, una din cele mai populare povesti de acest gen, Alba ca Zapada, a fost inspirata din povestea de viata a lui Margarete von Waldeck. Fratele ei se folosea de copii mici, punandu-i sa lucreze in mina. Mama vitrega a lui Margarete a fost malefica in felul ei. Aceasta era geloasa pe frumusetea fetei si a trimis-o undeva departe, unde a avut o aventura cu Printul Philip al II-lea al Spaniei. Aceasta a fost ulterior otravita. Povestea a fost alterata pentru a suna bine pentru copii.

Cu toate acestea, atunci cand aceste povestiri au fost modificate, au omis multe lucruri rele, pe care copiii nu ar dori sa le auda, dar totodata au omis si multe lectii de viata.

1. Nu va fi tot timpul cineva sa te salveze
In aproape fiecare basm sau poveste cu zane, este mereu cineva care salveaza personajul principal. Ceea ce aceste povesti nu ne invata, este faptul ca din cand in cand, trebuie sa ne salvam noi insine. Cateodata, in viata, vom fi pusi in situatii din care va trebui singuri sa scapam.

2. Nu vom avea mereu chef de cantat cand lucram
Desi in multe dintre aceste povestioare se canta in timp ce se lucreaza, trebuie sa stim ca in viata reala, asa ceva nu se intampla. De multe ori, sefii ne-ar putea certa pentru ca nu ne concentram la munca.

3. Nu in fiecare zi ne va sta parul bine
Este aproape ceva normal ca in fiecare poveste, personajul principal sa arate bine, sa aiba un par perfect. In aceste povesti, cu totii arata bine, indiferent prin ce trec. Ei bine, aceste lucruri nu se intampla si in realitate. Vor fi multe zile in care nu va veti simti nici frumoase, nici perfecte, cand parul nu va sta cum trebuie iar machiajul va fi complet nepotrivit. Aceste lucruri sunt normale, este ceva firesc sa nu arati bine 24 de ore, 7 zile din 7. Din cand in cand, trebuie sa iti lasi si frumusetea interioara sa straluceasca.

4. Frumusetea vine in orice forma
Pe langa aspectul perfect pe care il au aceste personaje, trebuie sa remarcam ca odata cu trecerea timpului, acestea nici nu iau si nici nu pierd in greutate. Ei bine, in realitate, toate zanele trebuie sa stie ca pot ajunge sa ia suficient de mult in greutate, cand se indreapta spre varsta a doua.

5. "Urat" nu inseamna intotdeauna malefic
Oamenii urati din povesti sunt mai mereu malefici. Evident, acest lucru este doar ca sa diferentieze personajele, insa de multe ori putem interpreta gresit, si putem crede ca urat este echivalent cu rau, ceea ce fireste, nu este adevarat. Aspectul nu are nimic de a face cu caracterul. Aspectul nu dicteaza ce fel de persoana esti.

6. Viata poate fi frumoasa si alaturi de o familie vitrega
A observat cineva cate familii vitrege rele sunt in basme? E ca si cum daca esti orfan sau daca faci parte dintr-o familie vitrega, ai incurcat-o pentru tot restul vietii. Ceea ce trebuie sa stim, este faptul ca desi integrarea este mult mai dificila intr-o familie vitrega, nu este totul atat de rau precum pare. O familie vitrega poate oferi la fel de multa dragoste, intelegere si respect.

7. Uneori e bine sa fii dura
Toate personajele principale din aceste povesti sunt bune, delicate si n-ar rani pe nimeni. Acest tip de caracter nu functioneaza tot timpul in viata reala, unde trebuie sa fim si duri din cand in cand, pentru a ne putea face intelesi si respectati. Nu trebuie sa fii rea, ci doar puternica incat oamenii sa nu profite prea mult de bunatatea ta.

8. Echilibru intre munca si relaxare
Trebuie sa invatam si sa tragem concluzii importante atunci cand vine vorba de basme, in ceea ce priveste munca si relaxarea. Desi munca multa ne poate aduce departe, trebuie sa stim cand sa ne oprim, si sa ne mai facem timp si pentru noi, sau pentru cei din jur. Viata trece foarte repede, ar fi pacat sa nu ne bucuram de fiecare moment pe care ni-l daruieste Dumnezeu.

9. Trecutul nu poate fi schimbat intotdeauna
In povesti ca Frumoasa Adormita sau Alba ca Zapada, viata revine la normal dupa ce blestemele au fost rupte. In viata, nu exista blesteme, si astfel, nu avem nici ce sa ridicam. De multe ori, desi am vrea, nu vom putea da timpul inapoi. Trebuie sa invatam din actiunile noastre, bune sau rele. Trebuie sa invatam ca nu vom putea tot timpul sa indreptam lucrurile facute si ca din cand in cand, mai trebuie sa suportam si consecinte.

10. Lucrurile se mai intampla din cand in cand
La sfarsitul fiecarui basm auzim "Si au trait fericiti pana la adanci batraneti." Trebuie sa retinem faptul ca in viata, dupa o casatorie, nu inseamna ca vor veni numai momente de bucurie, ci si momente grele care vor trebui gestionate cum trebuie.
In viata reala, lucruri rele se pot intampla, lucruri precum o despartire sau pierderea unei persoane foarte dragi noua.

Asadar, ce trebuie sa retinem din acest articol este ca, basmele si povestile cu zane sunt frumoase, insa trebuie sa avem grija ce si cum invatam din acestea.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu