Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Punctul care trateaza 100 de boli. De ce sa il masezi?

punctul zu san li
O legenda din orient spune ca un singur punct, poate sa previna pana la 100 de boli diferite, iar daca acest punct este masat, efectele pot fi uimitoare.

Masarea anumitor puncte este un tratament cunoscut inca din cele mai vechi timpuri, in special in orient. Corpul uman are 365 de puncte si 12 meridiane principale. Aceste puncte si meridiane se afla in stransa legatura cu anumite organe ale corpului nostru.

In medicina traditionala din China, se spune ca al nostru corp este vazut ca un sistem energetic, iar acest masaj poate influenta fluxul de energie si modul de functionare a organelor noastre.

Activarea punctului Zu San Li, pentru ca asa se numeste punctul despre care vorbim, produce un efect de vindecare, intarziind procesul de imbatranire. Acest punct mai este cunoscut si sub numele de Punctul Longevitatii sau Punctul celor 100 de boli.

Acest punct este localizat sub rotula genunchiului. Pentru a-l gasi, nu trebuie decat sa iti acoperi genunchiul cu palma corespunzatoare (genunchi drept - palma dreapta, stang-stanga). Punctul e situat intre sfarsitul degetului mic si degetul inelar, sub forma unei adancituri intre oase.

Acest punct are urmatoarele responsabilitati:
- controleaza activitatea organelor aflate in jumatatea inferioara a corpului
- controleaza activitatea maduvei spinarii responsabile cu functionarea tractului gastrointestinal, al organelor genitale, al rinichilor si al glandelor suprarenale.
- normalizeaza tensiunea arteriala
- normalizeaza glucoza, insulina
- elimina procesele inflamatorii de la nivelul intregului organism
- regleaza activitatea sistemului imunitar
- imbunatateste digestia
- trateaza efectele unui accident vascular cerebral
- dezvolta increderea de sine si elimina strensul, tensiunea, aducand armonia si pacea

Prin masarea acestui punct, putem creste activitatea glandelor suprarenale, care actioneaza ca un sistem de aparare principal al sanatatii noastre. Aceste glande secreta adrenalina, hidrocortizon si alti hormoni importanti pentru sange.

Masarea acestui punct este recomandata dimineata, inainte de pranz. Miscarea trebuie sa fie circulara, in sensul acelor de ceasornic. Inainte sa incepeti masarea, trebuie sa va aflati intr-o pozitie confortabila.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu