Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Povestea bogatului care si-a trimis copilul la tara, 3 zile in saracie

Un bogat om de afaceri din China, a decis sa isi trimita fiul la tara pentru trei zile, dorind ca acesta sa experimenteze saracia, cu scopul de a aprecia mai mult lucrurile pe care le are. Reactia copilului a fost inedita. 
copil chinez
Tatal - Asadar, cum a fost?

Baiatul - Banuiesc ca a fost in regula...

T - Care este diferenta intre locuinta noastra, si locuinta lor?

B - Sunt foarte multe diferente, tata. De exemplu, noi avem un singur caine acasa, ei au patru. Noi avem apa potabila in piscina noastra, ei au o balta mare cu apa curata, unde inoata chiar si pestii. Noi avem becuri si neoane in gradina, dar in schimb, ei au intraga luna si tot cerul plin de stele, care stralucesc in noapte. Gradina noastra este limitata de catre ziduri, dar a lor este infinita. Gradina lor parca se intinde pana inspre cer. Noi ascultam muzica la radio sau pe cd-uri, ei asculta ciripitul pasarelelor si alte sunete venite de la natura, absolut minunate. Casa noastra este inconjurata de pereti si avem masuri de securitate, insa usa lor este mereu deschisa pentru oaspeti. La noi se comunica numai prin telefoane, internet si alte dispozitive, in schimb ei comunica natural, din om in om.

Tatal a fost surprins sa auda toate acestea din gura fiului sau, insa si mai surprins a fost cand a auzit ca propriul fiu ii spune: "Tata, iti multumesc ca mi-ai aratat cat de saraci suntem noi, de fapt."

Unii oameni sunt atat de saraci, incat singurul lucru pe care il au, sunt banii. - Rodolfo Costa

Vietile noastre se invart in jurul banilor si a lucrurilor pe care dorim sa le dobandim in viata, insa de multe ori, uitam sa fim oameni. Adevaratele lucruri valoroase sunt acelea care nu pot fi cumparate cu bani.

Atunci cand incepi sa apreciezi ceea ce ai in jur, vei inceta sa alergi dupa succes, pentru ca vei descoperi ca fericirea este chiar langa tine.

Povestea este una chinezeasca si a fost scrisa de catre un autor necunoscut. Aceasta circula pe internet in mai multe variante, noi doar am tradus-o in limba romana.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu