Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Esti un bun sef/lider de echipa?

lider de echipa
Esti un sef bun? Ar trebui sa te imprietenesti cu subalternii?
Acestea sunt intrebari pe care toti liderii de echipa si le pun. Iata cateva metode prin care puteti aborda aceste tipuri de situatii.

Este bine sa te imprietenesti cu subalternii, insa de multe ori, acestia te vor vedea ca fiind un prieten de al lor, si nu un sef.

Urmeaza-ti propriile reguli
Daca stabilesti un anumit punct de intalnire, asigura-te ca toata lumea il respecta. Ai grija sa iti respecti propriile reguli, pentru ca daca tu nu o faci, nu o va face nimeni.

Lauda-ti colegii in fata altora
Invata sa ii lauzi pentru ca daca ii critici, nu vei fi vazut foarte bine de catre subalterni. In aceste cazuri, tot ce vei reusi va fi sa dai nastere unor discutii care se vor petrece pe la spatele tau.

Nu vorbi urat
Chiar daca poate, atunci cand esti cu prietenii, obisnuiesti sa folosesti un limbaj putin mai vulgar, la locul de munca acesta nu este deloc acceptat. Daca esti un lider adevarat, colegii iti vor urma exemplul, si nu cred ca ai vrea ca in firma ta sa se foloseasca un limbaj prea colorat.

Stabileste un dress code
Locul de munca nu este o scena pe care are loc o prezentare de moda. Fiecare trebuie sa se imbrace decent si simplu. Tinutele office sunt la mare cautare, iar productivitatea va creste si ea, odata cu aceste rigori impuse.

Cunoaste-le numele
Este important sa le cunosti numele daca vrei ca treaba sa fie facuta bine. Este necesar sa apreciezi munca pe care acestia o presteaza. Adreseaza-te individual, pe numele mic, si vei vedea cum vor veni cu mai mare drag la locul de munca. Fa-i sa inteleaga ca prezenta lor in echipa ta, este foarte importanta.

Accepta-ti greselile
Cu totii mai gresim din cand in cand, si este ceva normal. Invata sa iti accepti greselile, sa ti le recunosti si de asemenea, sa le ierti pe ale subalternilor, atunci cand acestia comit la randul lor greseli. Desigur, este bine sa le ierti greselile abia dupa ce le-ai adus la cunostinta ceea ce au facut. Poti sa ceri si ajutorul din cand in cand, nu este o rusine.

Fii acolo pentru echipa ta
Chiar daca ai un program foarte incarcat, invata sa iti motivezi colegii de fiecare data cand este nevoie. Asigura-te de asemenea ca esti impreuna cu ei, atunci cand acestia au de lucrat ore in sir pentru a respecta anumiti termeni limita.

Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu