Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum scapi de sughit

cum scapi de sughit
Sughitul, spasme involuntare ale diafragmei. Cum scapam totusi de sughitat?

Acest fenomen poate varia ca timp, de la cateva secunde, la cateva minute si chiar pana la cateva ore. In general, acesta este cauzat in urma inspirarii a unei cantitati mari de aer atunci cand inghitim mancare, sau atunci cand mancam prea repede. De asemenea, nici bauturile carbogazoase nu sunt recomandate atunci cand vrem sa nu sughitam. Mancarurile iuti, frica, bucuria, sau schimbarile bruste de temperatura, ne pot face sa sughitam incontrolabil.

Sughitul este ceva comun si de-a lungul unei vieti, fiecare om ajunge sa se confrunte cu acest fenomen. In functie de durata lor, sughiturile pot fi impartite pe trei mari categorii.

Sughiturile care tin mai putin de 48 de ore.
Sughiturile persistente, care dureaza cateva zile.
Sughiturile care dureaza mai mult de o luna chiar.

In cazul in care sughitul persista mai mult de cateva ore, va recomandam sa consultati un medic specialist. Sughitul incontrolabil poate duce la grave probleme de sanatate.

Remedii
- Incercati sa va tineti respiratia pentru cat mai mult timp
- Faceti gargara cu apa
- Beti apa, inghitituri mici, in timp ce va tineti respiratia
- Luati o lingura sau doua de zahar

Asadar, pentru a scapa de sughit, incercati sa recurgeti la unul din remediile de mai sus, iar daca sughitul persista si dureaza mai multe ore la rand, va rugam sa consultati un doctor. Cel mai bine este totusi sa preveniti sughitul, asadar incercati sa reduceri cantitatea de bauturi carbogazoase, schimbarile bruste de temperatura, alcoolul, tutunul, sau schimbarile bruste de stare.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu