Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

De ce sa nu tii cont de ce zic altii

de ce sa nu tii cont de ce zic altii
Este in natura umana sa ne pese despre ceea ce zic si cred altii. Este important sa tinem cont de parerea altora, dar pana intr-un anumit punct. Cand observam ca un lucru nu ne mai face bine, trebuie sa renuntam la el. Ai avut vreodata in viata ta momente de cumpana, cand trebuia sa alegi ceva, dar iti era frica de consecinte? Cu siguranta ca ai apelat la parerea altora, dar intr-un final tot nu erai sigur de ceea ce iti doresti.

Iata cateva dintre motivele pentru care sa nu tii cont tot timpul de parerea altora.

1. Nu este viata lor, nu este problema lor
Daca este vorba de un sfat, este in regula. Daca este vorba de o critica constructiva, din nou, este in regula. Daca insa este vorba de o persoana care isi baga nasul constant in problemele tale, atunci ar trebui sa iei atitudine si sa ignori acea persoana.

2. Nu stiu ce e mai bine pentru tine
Nimeni nu va investi in viata ta la fel de mult precum o vei face tu. Doar tu stii ce iti place sa faci si ceea ce vrei de la viata. Deciziile sunt ale tale si chiar daca gresesti, probabil intentiile tale sunt bune. Este bine sa asculti sfatul parintilor, sau al batranilor, dar totodata sa iti asculti si inima.

3. Ce e bine pentru altii, poate fi rau pentru tine
Sunt persoane care vor dori sa iti ofere un sfat bun doar pentru ca au trecut prin experiente similare si la ei a functionat. Cu toate acestea, s-ar putea ca tu sa gestionezi si sa gandesti diferit anumite situatii, motiv pentru care e posibil ca aceleasi solutii sa nu functioneze si la tine. Numai tu stii ce ar putea fi mai bine pentru tine.

4. Vei fi departe de visele tale
Daca asculti constant de parerea celor din jur si nu iti asculti deloc inima, vei descoperi ca odata cu trecerea timpului, te vei indeparta tot mai tare de visele tale. Fa lucrurile care sunt utile pentru tine, lucrurile care te pasioneaza. Daca este vorba de o schimbare in cariera, urmeaza-ti inima si fa ceea ce-ti place pentru ca banii dispar, dar dragostea, familia, amintirile raman.

5. Doar tu vei suporta consecintele
Este usor pentru persoanele din jur sa iti dea cateva sfaturi, pentru ca nu ele trebuie sa suporte consecintele, ci tu. Odata ce asculti sfatul cuiva si iei o decizie proasta, tu esti singurul vinovat si numai tu vei suporta urmarile, nu altcineva.

6. Parerile oamenilor se schimba constant
Trebuie sa recunoastem ca suntem intr-o continua schimbare. Gandurile, starile si simtirile ne sunt intr-o continua schimbare. Asta inseamna ca la un moment dat o persoana te poate sfatui intr-un fel, dar peste timp, va spune cu totul altceva. De aici tragem concluzia ca parerea lor nu conteaza din moment ce este atat de schimbatoare.
7. Viata este mult prea scurta
Viata pe Pamant se sfarseste mai rapid decat ai crede, asa ca nu iti permiti luxul de a lua decizii gresite, sau de a alege mereu in functie de parerile altora. Fa ceea ce doresti si ceea ce simti ca este in regula pentru tine. Iubeste-ti viata si iubeste-i pe cei din jurul tau.

8. Altora nu le pasa chiar atat de tare
Tindem sa fim mai preocupati de propria persoana decat de altii, din pacate. Asta inseamna ca atat timp cat o persoana nu este afectata direct de ceea ce ti s-a intamplat, nu va fi foarte preocupata de problema ta.

9. Este imposibil sa-i multumesti pe toti
Orice ai alege si orice ai face, nu ii vei putea multumi niciodata pe toti. Este imposibil ca deciziile luate de tine sa fie pe placul tuturor, asadar, nu are rost sa mai incerci sa iei decizii care sa-i multumeasca pe altii, alege ce e mai bun pentru tine.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu