Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Ceaiul alb, mai bun ca ceaiul verde?

ceai alb ceai verde
Chiar daca bautura provine de la aceeasi planta (camellia sinensis) ca si in cazul ceaiului verde, se spune ca totusi, ceaiul alb ar avea mai multe efecte benefice asupra sanatatii, in comparatie cu ceaiul verde. De asemenea, ceaiul alb este si unul dintre cele mai scumpe ceaiuri din lume.

Ce este ceaiul alb?
Teoretic, el provine de undeva din China, dar in prezent el este cultivat prin India si Sri Lanka in cea mai mare parte. Desi ceaiul nu are de fapt o culoare alba, el a primit acest nume datorita coloritului de o culoare argintie a plantei din care provine. Culoarea ceaiului produs din aceasta planta, are o culoare galbuie. Motivul pentru care este atat de scump, este probabil pentru ca dupa ce plantele sunt culese, procesul de uscare se face in anumite conditii speciale, si pana la urma tot ce este rar, devine automat mai scump. Este cunoscut faptul ca acest tip de ceai se produce in cantitati destul de mici. Grija mare de unde va procurati ceaiurile, deoarece s-a descoperit ca 94% din ceaiurile indiene contin pesticide.

Beneficiile ceaiului alb
Beneficiile sunt asemanatoare ceaiului verde. Acestea provin de la flavonoidele care ajuta la imbunatatirea circulatiei vasculare, ceea ce ajuta la prevenirea bolilor de inima. De asemenea, ceaiul alb ajuta si la tinerea kilogramelor sub control, ca sa nu mai vorbim de hidratarea necesara pe care acesta o ofera.

Ceai verde vs. ceai alb
Chiar daca multa lume compara adesea aceste doua tipuri de ceai, trebuie stiut ca ambele au valori nutritionale considerabile. Se spune ca ceaiul alb ar avea totusi mai multi antioxidanti decat ceaiul verde, insa niciun studiu nu a confirmat oficial acest lucru. Cu toate acestea, o diferenta intre cele doua ceaiuri ar fi aceea ca gustul ceaiului alb nu este atat de amar, ca in cazul ceaiului verde. Beneficiile pliculetelor folosite de ceai verde
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu