Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Pestele copt, bun pentru creier

peste copt bun pentru creier
Fie ca este fiert sau copt, o data pe saptamana este bine sa consumam peste, atat noi, cat si cei mici. Chiar daca pestele contine multi acizi grasi omega 3, avem nevoie de el, pentru o sanatate cerebrala mai buna.

Un studiu realizat, arata ca persoanele care au mancat peste copt sau fiert, dar nu prajit, cel putin o data pe saptamana, stau mult mai bine cu memoria si perceptia, spune James T. Becker, un profesor de la Universitatea de medicina Pittsburgh.

Savantii au descoperit ca persoanele care consumau cel putin o data in saptamana, peste, aveau mai multa materie cenusie in zone ale creierului precum cele asociate cu memoria sau perceptia.

De asemenea, in multe cazuri cei care consumau peste regulat, aveau studii superioare, desi nu era o regula obligatorie. Cu toate acestea, nicio conexiune nu a putut fi realizata intre diferentele creierului si nivelul de acizi grasi omega 3, din sange. A fost demonstrat totusi ca odata cu consumul de peste, apar si schimbari la nivelul creierului, iar desi oamenii care consumau peste nu erau neaparat mai destepti, cu siguranta avea o perceptie si o memorie imbunatatita. Atentie insa, toate aceste lucruri nu se aplica si in cazul fructelor de mare, ci doar a pestilor care pot fi gasiti atat in mari si oceane, cat la fel de bine si in rauri, lacuri sau balti.

Pierderile de memorie reprezinta un fenomen intarziat, in cazul celor care consuma regulat peste, acest proces fiind intarziat considerabil. Acest fenomen poate fi evitat si prin exercitii pentru creier. Va recomandam si articolul Cum sa previi pierderile de memorie.

Oamenii de stiinta estimeaza ca pana in anul 2040, mai mult de 80 de milioane de oameni de pe suprafata Pamantului, vor suferi de nebunie, ceea ce e foarte grav pentru familii, pentru ca aceasta poate fi si mostenita in anumite cazuri.

Pentru sanatatea cerebrala, sunt foarte utili si acizii grasi omega 3 care pot fi intalniti atat in pesti, cat si in seminte, nuci sau anumite uleiuri. Acesti acizi sunt asociati cu o sanatate mai buna, in special cea a creierului.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: