Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Iata de ce consuma adolescentii tutun, droguri sau alcool

de ce consuma adolescentii tutun droguri alcool
De ce se apuca adolescentii sa consume tutun, droguri sau alcool de la o varsta frageda? Sunt multi factori care pot explica toate aceste lucruri. Cercetatorii au descoperit anumite retele necunoscute ale creierului, de unde se pot trage anumite concluzii referitoare la vulnerabilitatea copiilor in fata tutunului, a drogurilor si a alcoolului.

Studiile au fost facute pe un esantion de 1896 de copii, in varsta de 14 ani. Cercetatorii au concluzionat ca unii adolescenti sunt mai vulnerabili decat ceilalti, pentru simplul fapt ca functionalitatea creierului difera de la un om la altul, facandu-i pe unii mai impulsivi decat pe altii. Pentru a descoperi adevarul din spatele acestor dependente, savantii au descoperit ca in cea mai mare parte, anumite retele ale creierului nu functionau corect in cazul celor care s-au apucat de droguri sau de alcool. De exemplu, un copil a carui impulsivitate nu functioneaza corect, cand va fi pus in fata unui lucru ce nu ii face bine, va fi predispus sa accepte acel lucru, spre deosebire de altul care va refuza din start.

Savantii au remarcat si faptul ca sindromul de ADHD se afla in stransa legatura cu persoanele care au consumat droguri de la o varsta frageda. In urma tuturor studiilor s-a constatat ca un adolescent care este dependent de tutun sau de alcool, cu siguranta a consumat si droguri la un moment dat in viata (sau consuma). Toate aceste vicii luau nastere in general, pe fondul unei educatii prost aplicate si a unui anturaj sau mediu familial neprielnic. Un copil a carui parinte (sau parinti) este dependent de un viciu, va cadea prada si el, la varsta adolescentei, acestui viciu. De asemenea, s-a constatat si ca sanatatea urmasilor unui individ care a consumat aceste substante la un moment dat in timpul vietii, va fi afectata.

In concluzie, constatam ca adolescentii se apuca de tutun, droguri sau alcool datorita impulsivitatii sau a teribilismului, provenite in urma unor disfunctionalitati ale unor retele ale creierului, care au luat nastere in urma unei educatii nepotrivite, a unui mediu familial neprielnic (violenta fizica, verbala) sau a unui anturaj nesanatos. Va fi copilul tau un alcoolist?
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: