Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum sa previi crampele musculare

cum previi crampele musculare
Daca nu esti obisnuit cu exercitiile fizice, cu siguranta crampele musculare, intinderile sau febra musculara nu iti sunt straine. Crampele musculare nu trebuie ignorate atunci cand apar, pentru ca se pot agrava. Asadar, haideti sa descoperim cum putem sa ne confruntam cu acestea, atunci cand ele par.

Ce sunt crampele musculare?

Crampele musculare sunt contractii involuntare ale muschilor, care pot dura de la cateva secunde, la cateva minute. Acestea apar in general atunci cand nu suntem obisnuiti cu efortul fizic si ne suprasolicitam muschii. Crampele apar datorita incapacitatii muschiului de a se relaxa, acesta ramanand incordat.

Care muschi sunt afectati de aceste crampe?

In general, sunt doua categorii de muschi: cei pe care ii putem controla, si cei pe care nu ii putem controla. Din prima categorie fac parte muschii mainilor si picioarelor pe care ii folosim tot timpul, in mod voluntar. Din a doua categoria face parte, de exemplu, inima, care este tot un muschi, dar pe care nu il putem controla voluntar. Cu toate acestea, in acest articol, ne vom concentra pe muschii pe care ii putem controla

Cauze ale crampelor musculare

Lipsa de calciu, potasiu sau magneziu. Deshidratarea sau ranirea unui grava a unui muschi. Circulatia proasta a sangelui poate sa fie un alt factor. Probabil ati simtit crampe atunci cand ati stat cu picioarele incrucisate, in aceeasi pozitie, pentru o mai lunga perioada de vreme.

Pot medicamentele vindeca aceste crampe?

Da, anumte medicamente pot vindeca aceste spasme. Printre ele se numara cele pentru pacientii bolnavi de Alzheimer, osteoporoza sau Parkinson. Cu toate acestea, nu va recomandam utilizarea lor, fara consultarea unui medic specialist.

Cum sa scapam de crampele musculare

Relaxati-va muschiul. Aplicati un masaj precedat de caldura, in acea zona. Faceti incet, cateva exercitii usoare de intindere a muschiului. Consumati multa apa, potasiu, magneziu si diferite suplimente, daca stiti ca aveti nevoie de minerale. Incercati sa stati in picioare sau sa va plimbati putin.

Cum putem preveni crampele musculare?

Pentru a nu suferi de crampe, este bine sa ne incalzim muschii inainte de exercitii fizice. De asemenea, inaintea unui eveniment sportiv, este recomandat sa ne hidratam foarte bine.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu