Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum sa nu mai fii urmarit de facebook

urmarit facebook
Dupa cum probabil stiai, marile companii iti urmaresc datele de navigare de pe internet, ca sa stie ce fel de reclame sa iti arate, astfel ca tu sa dai click pe ele si sa faca bani din asta. La fel este si in cazul retelei de socializare, facebook.com. Pe langa ca facebook.com se foloseste de datele si informatiile tale ca sa stie ei ce fel de reclame sa iti arate, acestia mai si vand acele date despre tine, altor companii. Nu trebuie sa te ingrijorezi prea tare, cam asa fac toate companiile, nu doar facebook.

Cum functioneaza toate acestea? Ei bine, atunci cand navighezi pe un site, in calculatorul tau vor fi pastrate niste date de navigare, acele date sunt utile pentru tine, dar mai utile pentru altii care vor sa stie ce fel de reclame sa iti furnizeze. De exemplu, daca tu cauti foarte mult pe internet despre produse de infrumusetare, vei observa dupa o perioada ca reclamele vor contine adesea produse de infrumusetare. Cu siguranta, si pe aceasta pagina vei observa in reclame, lucruri sau produse pe care le-ai cautat pe internet la un moment dat. Nu trebuie sa te enervezi, pana la urma si pentru tine e mai bine sa vezi reclame cu produse de infrumusetare, daca de asta esti interesata, decat reclame cu tractoare.

Un site a venit cu o solutie destul de interesanta, pentru ca facebook sau orice alta mare companie, sa nu mai aiba acces la anumite date de navigare ale tale.

Intra pe website-ul aboutads.info unde vei astepta pana tot tabelul acela se va incarca, dupa care, cauti in lista Facebook Inc si bifezi.


aboudads

Desigur, daca vrei sa nu mai fi urmarit si de alte retele din acea lista, poti sa le bifezi. Dupa ce ai ales tot ce aveai de ales, te duci la acel buton din partea dreapta, jos, si dai submit, apoi astepti. Daca doresti sa le bifezi pe toate, ai un buton/o casuta deasupra de toate, pe care il poti bifa.

Aceasta este doar una din metodele de a scapa si a nu mai fi urmarit de marile companii. Problema ar fi ca acestea cu siguranta au mult mai multe trucuri in maneca, iar datele tale tot ar putea sa cada in mana lor, asa ca ai grija in viitor ce anume cauti pe internet.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu