Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

94% din ceaiurile indiene contin pesticide

De curand, GreenPeace a facut un anunt care a surprins intreaga lume. Organizatia a testat 11 branduri diferite intre Iunie 2013 si Mai 2014, iar concluzia este una socanta.

Cel putin 94% din mostre contineau pesticide si aproape 60% contineau mai mult de zece chimicale diferite.

Ceea ce este alarmant, e faptul ca 67% din mostrele de ceai erau contaminate cu DDT, o toxina cancerigena care este periculoasa atat pentru oameni cat si pentru mediul inconjurator. Aceasta a fost interzisa in Statele Unite si in India inca din 1989. DDT este folosit de armata militara a Statelor Unite, ca un insecticid. Acesta cauzeaza convulsii ce pot duce la moarte, pe fondul unor insuficiente respiratorii sau a unui infarct.

Printre brandurile analizate de Greenpeace India se numara:
Hindustan Unilever Limited
pesticide ceaiurile indieneWagh Bakri Tea
Goodricke Tea
Twinings
Golden Tips
Kho-Cha
Girnar

Business Standard a declarat ca aceste companii din India exporta foarte mult ceai inspre America, Rusia, Marea Britanie, Emiratele Arabe, Iran si multe alte tari. Dupa aceste investigatii, multe dintre companii au cerut furnizorilor sa inceteze folosirea pesticidelor, astfel incat din 2020 ceaiurile sa fie lipsite de chimicale.

Ceaiul indian este o mandrie nationala si nu ar trebui sa fie imbaxit de chimicale toxice pentru sanatate si mediu. Toti distribuitorii de ceai ar trebui sa ia masuri si sa indrepte aceste lucruri, pentru reputatia bauturii noastre nationale, a declarat Neha Saigal, reprezentant al Greenpeace India.

Din pacate, in ciuda a tuturor acestor teste si investigatii, industria ceaiului inca se bazeaza foarte mult pe aceste pesticide periculoase pentru organism.

Ceea ce va putem recomanda este sa aveti grija ce fel de ceai cumparati si unde mai exact il procurati. Cel mai bine este sa mergeti la tara, in zonele de campie, si sa va procurati de acolo ierburile necesare prepararii de ceai, este mult mai bine decat sa cumparati ceai in pliculete. Puteti de asemenea, daca aveti posibilitatea, sa va cresteti si singuri plantele de ceai. Poate ca doar asa, veti putea fi siguri pe deplin, ca beti ceva natural in intregime.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu