Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7 beneficii ale transpiratiei

Inca de mici ni s-a spus ca este bine sa transpiram pentru ca astfel se vede ca am depus efort si ca eliminam toxinele din corp. Cu toate acestea, in spatele transpiratiei sta mai mult decat atat, haideti sa aflam impreuna.

1. Ajuta la vindecarea ranilor
In ultimii ani, s-au facut tot mai multe studii in legatura cu acest subiect si s-a descoperit ca aceste glande au in componenta lor o serie de celule care ajuta foarte mult la vindecarea ranilor. Asadar, daca sunteti loviti, juliti sau v-ati taiat, dati-i drumul si treceti la exercitii fizice.

2. Elimina toxinele
Atunci cand transpiram, eliberam multe toxine din corp. Prin transpiratie eliminam in general sarea in exces, colesterolul in exces si alcoolul, in cazul in care am consumat. Aceasta este o vesta buna, in special pentru cei mahmuri. De asemenea, prin transpiratie reusim sa curatam si arterele infundate.

3. Actioneaza ca un antibiotic
De ce sa dai banii pe medicamente cand transpiratia actioneaza ca un antibiotic, pe toata pielea ta?! Daca ne taiem, ne zgariem sau suntem muscati de tantari, trebuie sa retinem ca glandele ce elimina transpiratia vor tine la distanta toti invadatorii.

4. Elimina poluantii
In vremurile moderne in care traim, factorii poluanti sunt peste tot. Cu totii putem fi de acord ca toate aceste lucruri nu sunt sanatoase pentru corpul si sanatatea noastra. S-a dovedit totusi ca prin transpiratie, eliminam foarte multi factori poluanti, reusind sa ii tinem in corp doar pentru scurt timp.


beneficii ale transpiratiei5. Ne face sa zambim
Este dovedit faptul ca dupa ce transpiram, tindem sa zambim. Exercitiile fizice elimina tot stresul si durerea din cap cu care trebuie sa ne confruntam in fiecare zi, facandu-ne mai fericiti si mai zambitori.

6. Inlatura durerea
Odata cu transpiratia, dispare si durerea. Daca dupa ce facem exercitii fizice, dispare durerea de cap, dispare stresul, la fel vor disparea si durerile musculare. Exercitiile fizice stimuleaza productia de endorfine, care actioneaza ca un medicament, inlaturand durerea. In timp, vei descoperi ca aspirina nu va mai fi prima ta solutie, ci exercitiul fizic.

7. Regleaza temperatura corpului
In societatea moderna trebuie sa ne confruntam adesea cu schimbari frecvente de temperatura de-a lungul unei zile, de la birouri reci si masini fierbinti pe dinauntru, pana la un soare puternic sau la o ploaie neasteptata. Exercitiile fizice frecvente, vor stimula glandele care produc transpiratia sa fie in forma, pentru a ne regla constant temperatura corpului.

sursa:fitday.com
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: