Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

18 reguli nescrise ale mesajelor text

18 reguli nescrise ale mesajelor texte
In ziua de astazi, oamenii vorbesc foarte mult prin mesaje, poate prea mult. Uneori, aleg sa vorbeasca prin mesaje chiar si cand sunt unii langa altii, ceea ce din nou, nu este deloc in regula. Noi va recomandam totusi sa socializati cat mai mult posibil, fara intermediul gadgeturilor, ci doar prin intermediul organelor cu care ne-a inzestrat Dumnezeu.

Pana cand veti putea renunta de tot la gadgeturi, haideti sa vedem care sunt lucrurile pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand vorbim cu cineva prin mesaje.

1. Nu ai primit un raspuns imediat? Este in regula. Calmeaza-te.
Nu te apuca sa trimiti mesaje pana primesti un raspuns, poate ca acea persoana este chiar ocupata. Daca nu este ocupata, poate ca nu simte nevoia sa iti raspunda. In orice caz, daca nu ti se raspunde, iar tu incepi sa trimiti prea multe mesaje, vei deveni enervant, si nu te va ajuta cu absolut nimic. Cel mai bine este sa fii calm, si sa astepti.

2. Raspunde mereu.
Acum ca am vorbit deja despre punctul unu, cu siguranta stii cum este sa nu ti se raspunda. Incearca sa raspunzi fiecaruia intr-o maniera frumoasa si amabila, chiar daca de cele mai multe ori nu ai chef.

3. Tine cont programul destinatarului.
Cu siguranta nu ti-ai dori sa primesti un mesaj la ora patru dimineata. Daca stii ca pe tine te deranjeaza, atunci cu siguranta ca va deranja si pe altcineva. Tine cont de programul celui caruia ii trimiti mesaje, sa nu cumva sa doarma, sau sa fie la lucru, in mijlocul a ceva foarte important.

4. Nu scrie romane.
Fa mesajele scurte si la obiect. Daca iti ia mai mult de 30 de secunde sa scrii acel mesaj, mai bine iei telefonul in mana si suni acea persoana.

Vodafone

5. Ai grija sa nu suni chiar pe oricine.
Pe lume avem de a face cu mai multe tipuri de persoane. Printre ele se numara si persoanele introvertite. Daca au ales sa iti scrie un mesaj, probabil ca erau prea timide ca sa te sune, asa ca respecta asta si nu ii suna inapoi. Regula patru se refera in general la persoane mai apropiate, pe care stii sigur ca le poti suna fara sa fie o problema.

6. Evita sarcasmul.
Daca stii ca acea persoana nu te cunoaste foarte bine, evita ironia si sarcasmul. Nu tot timpul persoana aceea va intelege tonul tau, si puteti sa ajungeti sa va certati fara vreun rost anume.

7. Opreste autocorectarea
Opreste autocorrect-ul telefonului. Stii si tu singur sa te corectezi. De cele mai multe ori aceasta functie iti va aduce oricum doar necazuri.

8. Verifica de doua-trei ori cui ii trimiti mesaj
Daca vrei sa nu ai probleme cu prietenii, sefii, sau colegii de serviciu, verifica bine cui ii trimiti mesajul. De multe ori, poti sa alegi un contact gresit, fara sa vrei asta.

9. Daca intarzii, scrie-i acelei persoane.
Asta demonstreaza ca ai maniere. Tuturor le place sa fie anuntati.

10. Raspunde cum trebuie
Daca cineva incalca regula cu numarul patru, si scrie foarte foarte mult, nu este recomandat sa raspunzi foarte scurt. Raspunde-le pe masura, sau in orice caz, evita sa raspunzi cu da, nu sau ok.

11. Nu scrie intr-un mesaj, ceva ce nu ai vrea sa discuti in viata reala
Poate fi ciudat de cele mai multe ori. Nu iti recomandam sa scrii lucruri foarte importante in mesaje, precum istoria familiei tale, cum ai copilarit tu, sau prin ce traume treci. Prin mesaje, pot fi intelese gresit anumite lucruri, si poti sa il si enervezi pe cel caruia ii trimiti.

12. Nu folosi hashtaguri
Stim, este o prostie, dar aceasta prostie poate fi utila de cele mai multe ori, cand cautam dupa anumite cuvinte cheie. In mesaje insa, acel diez, nu te ajuta prea mult, asa ca lasa-l deoparte, oamenilor nu le place prea mult de el.

13. Nu folosi prescurtari neobisnuite
Nu uita niciodata aceasta regula. De multe ori vei vorbi cu persoane care poate nu inteleg aceste prescurtari, iar situatia va deveni jenanta pentru amandoi.

14. NU SCRIE CU LITERE MARI!!!
DACA SCRII CU LITERE MARI, DAI IMPRESIA CA URLII LA CINEVA! Daca esti intr-adevar nervos, mai bine lasi discutia pe mai tarziu si nu iti versi nervii prin mesaje.

15. Exprima-ti bine rasul
Ha: il vei folosi cand nu gasesti nimic amuzant.
Haha: nu ti se pare amuzant, dar vrei sa fii politicos.
Hahaha: chiar ti-a venit sa razi.
Hahahahaha: nu te poti opri din ras.
LOL: Il folosesti atunci cand vrei ca rasul tau sa devina o enigma. Nimeni nu va afla daca ti-a venit sa razi pe bune, sau erai doar ironic. Oricum ar fi, poti juca la ambele capete, daca folosesti LOL (laughing out loud - rad de ma sparg).

16. Nu scrie mesaje cand esti la o intalnire cu cineva
Este in regula sa mai scrii din cand in cand cate un mesaj, iar daca esti cu prietenii este si mai bine. In schimb, evita sa scrii mesaje cand esti la prima intalnire de exemplu, nu vei face o impresie prea buna. Este nepoliticos ca acea persoana sa vorbeasca cu tine, iar tu sa fii cu nasul in telefon.

17. Nu scrie mesaje in timp ce te plimbi
Te poti izbi de stalpi, cadea in gropi, sau lovi un copil mic.

18. NU SCRIE IN TIMP CE CONDUCI!
Mai tii minte ca spuneam sa folosesti literele mari atunci cand este ceva foarte important? Acum este. Aceasta e cea mai importanta regula dintre toate. Nu scrie mesaje si nu vorbi la telefon in timp ce conduci. Nu ai niciun drept sa iti iei viata, sau sa o iei pe a altora.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu