Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

De ce nu vei fi niciodata bogat, daca lucrezi pentru altii

Foarte mulți oameni își doresc să devină bogați din punct de vedere material, să aibă o gramadă de bani, dar nu foarte mulți reușesc. Cu toții ne dorim să avem propria afacere, acesta este un adevar etern. Cu siguranță nu o dată ți-a venit ideea să deschizi o cafenea, un micuț bar, sau vreo cofetărie, poate chiar și o alimentară. Cu toate aceste, mereu, dar mereu, ceva te-a oprit din drumul spre a-ți împlini acest vis. De obicei este vorba de bani, pentru că investiția inițială necesită un anumit capital, dar nu vom intra in discuții despre economie. Dacă citești acest articol, probabil că vrei să te apuci de o afacere doar a ta, iar momentan probabil că lucrezi, sau ai lucrat pentru altcineva, economisind bani, pentru a-ți putea deschide această afacere.

Astăzi, îți vom explica de ce niciodată nu vei deveni bogat, dacă nu iei totul în mâinile tale, și continui să lucrez pentru alții. În primul rând, cum ai vrea să fii bogat și să îți îndeplinești visul, dacă tu lucrezi pentru visul altcuiva? Dacă vrei să ai propria firmă sau companie, trebuie să fii propriul tău șef, să îți dai singur ordinele, să fii disciplinat, și cel mai important, să îți asumi riscuri. Amintește-ți că banii trebuie să lucreze pentru tine, nu tu pentru ei. Acum că am terminat cu introducerea, îți vom prezenta principalele motive pentru care nu vei deveni niciodată bogat, dacă vei lucra pentru alții.

1. Devii comod si eviți să îți asumi riscuri
Problema numarul unu ar fi aceea că ai nevoie de o slujbă, pentru a primi un salariu, pentru a-ți plăti taxele. Din salariu mai rămâi cu puțin la finalul lunii, pentru a pune deoparte. E bine și așa. Nu vreau să schimb nimic în viața mea. Asta înseamnă că nici nu am schimbat. Trebuie să revii pe linia cea dreaptă și să îți amintești că ai un vis. Așa că fă ceva cu viața ta și ieși din zona ta de confort.

2. Muncești pentru visul altcuiva
Atunci când lucrezi pentru cineva, practic îl ajuți, chiar dacă ești plătit. Este foarte bine să îți ajuți aproapele, dar dacă vrei să ajuți mai mulți oameni, muncește pentru tine, câștigă mai mult, și donează din ce ai, o parte celor săraci. Poate că nu vei dori să îi ajuți și pe cei săraci, dar măcar pe cei apropiați ție. Dacă nu câștigi suficient, nu vei putea niciodată să îi ajuți. Încearcă totuși să nu încurci borcanele. Trebuie să fii mulțumit cu ce ai astăzi, dar mâine cu siguranță să muncești mai mult, ca să ai și mai mult. Așadar, acele 40 de ore (poate chiar si mai mult) din săptămână pe care le muncești pentru alții, nu mai bine le muncești pentru tine? Imaginează-ți cum ar fi să muncească alții pentru tine? Cu siguranță că ar fi foarte plăcut, dar pentru asta, trebuie să îți urmezi visul.

3. Timpul este mult mai valoros decât banii
Banii sunt ceva material, ceva ce poți salva și pentru mai târziu (dacă știi cum), timpul însă, trece. Niciodată nu vei putea salva timpul pe care l-ai pierdut. Amintește-ți că totuși, banii nu sunt totul în viață. Ce rost are să faci mulți bani, dacă nu apuci să îi cheltuiești alături de cei dragi, să le asiguri un viitor mai bun și să le oferi momente frumoase? Amintește-ță că iubirea, oamenii, prietenia, familia, toate acestea sunt lucruri mai prețioase decât banii. Nu lăsa banii să te conducă, oferă timp familiei și celor dragi, pentru că altfel, faptul că lucrezi foarte mult și faci o grămadă de bani, nu mai are absolut niciun sens.

4. Te concentrezi prea mult să economisești
Este foarte important să economisești bani, nu știi când vei avea nevoie. Cu toate acestea, dacă doar ții de bani, asta înseamnă că nu vei face niciodată prea mulți bani. Dacă nu mergi să îți bei cafeaua în oraș, ci decizi să o bei acasă, vei economisi 5 lei. Dar asta înseamnă că ai produs 5 lei? Nu! Asta înseamnă că doar i-ai economisit. Trebuie să investești bani ca să faci bani. Știm, este foarte greu, mai ales la început. Te simți ca un peștișor într-un ocean plin de rechini, dar atât timp cât te străduiești din răsputeri și muncești, Dumnezeu te va ajuta.

Cel mai important sfat pentru tine este să ai rabdare. Să ai rabdare mereu. Nu uita că un om de succes nu este acela care are un plan perfect de la bun început, ci acela care știe cum să improvizeze pe parcurs și să se adapteze situațiilor neprevăzute.

sursa:lifehack.org
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: