Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Cum sa previi pierderile de memorie. Exercitii pentru creier

cum sa previi pierderile de memorie
Unul din cele mai inspaimantatoare lucruri ale imbatranirii, este lupta cu pierderile de memorie. Odata cu varsta, acestea apar, si daca nu incercam sa ne ocupam de aceste probleme din timp, va fi mult mai greu la batranete. Acest proces de pierdere a memoriei poate fi incetinit prin anumite activitati pe care le puteti face.

Vorbeste cu tine. Sa ai o conversatie cu propria persoana nu este un lucru ridicol, toata lumea o face. Studiile arata ca oamenii care vorbesc cu ei insisi in anumite situatii, prezinta un risc mai mic de a deveni nebuni. De fapt, toate aceste povesti pe care le poti avea cu propria persoana, intarzie aparitia pierderilor de memorie si te ajuta sa fii concentrat pe detalii importante din viata de zi cu zi.

Invata o limba noua. Sa stii sa vorbesti sau sa scrii si in alte limbi in afara de cea materna poate sa iti fie de un real folos. Riscul aparitiei pierderilor de memorie scade cu desavarsire si totodata iti imbunatatesti si increderea in tine, atunci cand cunosti mai multe limbi. Atunci cand inveti o alta limba precum engleza, franceza, germana sau spaniola, inveti sa recunosti mai bine anumite cuvinte, anumite obiecte si de asemenea, fluenta ta verbala va fi mai dezvoltata.

Rezolva puzzle-uri si jocuri de cuvinte. Sa rezolvi acel Sudoku din ziarul de dimineata, sau sa rezolvi rebusul de la finalul revistei, te poate ajuta foarte mult. Poti apela saptamanal si la jocuri de tipul Scrabble, care iti vor pune creierul la incercare, dar si memoria. In general, orice iti stimuleaza mintea, este util. Poti gasi aici cateva jocuri utile, de societate, sau puzzle-uri.

Terapie muzicala. Cunoscuta si ca muzicoterapie sau meloterapie, aceasta ajuta la stimularea creierului. Muzica clasica imbunatateste functiile creierului si capacitatile lingvistice, verbale, ale bebelusilor si ale tinerilor. Este demonstrat faptul ca muzica poate sa combata in timp pierderile de memorie. Documentarul Alive Inside  prezinta foarte multe lucruri interesante despre meloterapie si merita vazut cu siguranta.

Citeste carti. Citeste cat de multe carti poti si incearca sa iti amintesti despre ce este vorba in ele. Nu conteaza daca sunt carti de aventura, romane de dragoste, carti pentru desenat, articole din reviste sau chiar bancuri. De asemenea, poti sa incerci sa iti amintesti ce se petrece in ultimele zece filme pe care le-ai vazut, orice iti stimuleaza memoria si creierul, este util si te poate ajuta.

Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: