Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

8 beneficii ale imbratisarilor

8 beneficiie ale imbratisarilorTerapia prin imbratisare, se spune ca ar fi cea mai buna metoda de vindecare. Cercetatorii au demonstrat in repetate randuri ca imbratisarile pot vindeca probleme psihice precum depresia, stresul sau singuratatea. Iata cateva din beneficiile unei imbratisari.

1. O imbratisare poate oferi senzatie de incredere si siguranta. Aceasta ajuta atunci cand dorim ca persoana de langa noi sa se exteriorizeze si sa fie sincera.

2. Imbratisarile maresc nivelul de ocitocina din corp, care ajuta la vindecarea unor senzatii precum singuratatea, izolarea sau mania. Daca imbratisezi pe cineva pentru o perioada mai lunga de timp, nivelul serotoninei din corpul acestuia va creste, ceea ce va duce la o senzatie de fericire.

3. Imbratisarile cresc stima de sine si increderea. Toata lumea vrea sa fie iubita si sa fia tratata intr-un mod special. Daca va imbratisati copilul inca de mic, acesta va memora in sistemul nervos toate aceste amintiri, fiind imprimate la nivelul celular, dezvoltandu-i-se abilitatea de a-i iubi pe ceilalti si de a fi mai generos.

4. Imbratisarile relaxeaza muschii. O imbratisare detensioneaza corpul si reduce nivelul durerii, crescand circulatia in tesuturile moi.

5. Imbratisarile echilibreaza sistemul nervos.

6. Imbratisarile ne invata cum sa primim si cum sa oferim mai departe. Este, sau trebuie sa fie un echilibru intre a primi si a oferi dragoste, la fel ca in cazul cadourilor, atunci cand primim sau oferim. Imbratisarile ne invata cum iubirea poate sa circule in ambele directii.

7. Imbratisarile sunt ca o meditatie prin ras. Ne invata cum sa lasam durerea in spate, si sa ne bucuram de energiile pozitive care ne inconjoara. Imbratisarile ne deconecteaza de la creier, si ne conecteaza la suflet, ne amintesc sa iubim si sa impartasim compasiune, relaxare si voie buna prin fiecare atingere.

8. Imbratisarile incurajeaza de asemenea empatia si intelegerea. O imbratisare inseamna o investitie calitativa intr-o relatie de lunga durata.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: