Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7 consumabile care ne fac sa mirosim urat

Că e vorba de gene, de parfumul ieftin, de ocupație sau de mâncarea pe care o consumăm, mirosul pe care îl emanăm ne poate aduce probleme de multe ori, și este considerat un factor social important.

Unii experți dau vina pe folosirea excesivă a deodoranților, aceștia reacționând diferit în funcție de corpul fiecăruia, dar cei mai mulți dau vina pe tipurile de alimente pe care le consumăm, fie ele solide sau lichide. Pentru astăzi, am alcătuit o lista cu 7 consumabile care ne fac să mirosim urât. Consumați-le moderat, dacă știți că sunteți o victimă a unui element din cele de mai jos.

Mâncarea picantă
Prea mult condiment iute poate provoca sulful din corpul nostru să o ia razna, el fiind eliminat ulterior prin porii pielii dar și prin respirație. Asigură-te că mănânci echilibrat. Evită mâncărurile care sunt prea iuți sau care au prea multă ceapă sau usturoi.

Carnea roșie
Carnea roșie este foarte greu de digerat pentru stomacul nostru. Aceasta are nevoie de multă energie pentru a fi digerată. Prea multă carne roșie poate duce la transpirație nedorită. Chiar dacă vegetarienii nu vor avea asemenea probleme, trebuie să fie și ei atenți la schinduf (fân grecesc) și la alte plante aromate, care pot cauza efecte similare.

Alcoolul
Ciocolată, suc, ceai, cafea sau alcool. Consumul excesiv al unuia din aceste elemente poate duce la o respirație neplăcută, iar asta deoarece atunci când le consumăm, 10% din ele rămân neprocesate. În particular, consumul excesiv de alcool duce și la un miros neplăcut emanat de corp, nu doar la respirație neplăcută.

Mâncarea de tip fast-food
Consumul excesiv de mâncare nesănătoasă și uleioasă, precum este cea de fast food, duce la acumulare de celule grase în corpul nostru, care duc mai departe la transpirație. Un individ supraponderal va transpira mult mai repede decât unul cu o greutate ideală. De asemenea, mâncarea de tip fast food produce și o respirație neplăcută, deoarece mâncarea nesănătoasă este procesată mult mai greu decât cea sănătoasă. Este bine să evităm orice exces de ulei, zahar, făină sau sare, în general.

Mâncărurile sărace în carbohidrați
O dietă ce nu conține carbohidrați poate duce la o eliberare mai mare a transpirației, decât una ce nu conține deloc carbohidrați, la fel este și cu excesul de proteine. Acest proces duce la eliberarea toxinelor numite cetone, în sânge, care produc ulterior un miros urat, emanat de corpul nostru.


Produse lactate
Produsele lactate conțin multe proteine, iar consumul excesiv al acestora îngreunează procesul de digerare al stomacului. Toate acestea duc la eliberarea acidului sulfhidric în corp, lucru ce declanșează un miros neplăcut, emanat de corpul nostru.

Tutunul
Probabil asta știați deja. Atunci când fumul unei țigări intră în combinație cu anumite glande ale corpului nostru, se va declanșa un proces de eliberare a unui miros distinctiv, tipic fumătorilor. Aceștia nu miros numai datorita fumului pe care țigara îl emană, dar și a corpului care trebuie să reacționeze atunci când intră în contact cu acest fum.
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: