Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Va fi copilul tau un alcoolic?


Câte o singură bere începând de la vârsta de 14 ani, poate transforma un adolescent, într-un viitor adult alcoolic.

Cativa cercetatori din Irlanda au dezvoltat un model de testare care poate prezice cu o acuratețe de până la 70% dacă un adolescent va deveni alcoolist, sau nu. Predicțiile includ variabile precum personalitatea, senzațiile trăite, lipsa consecințelor dar și trecutul familiei.

Un indiciu foarte puternic în descoperirea viitorilor alcooliști a fost băutura pusa în gură încă de la vârsta de 14 ani. Fie că era vorba de o bere, de un pahar de vin sau un cocktail pe bază de alcool, acesta era un indiciu puternic.

Dorința noastră a fost să dezvoltăm un model de analiză care să ne ajute să înțelegem mai bine structura și funcțiile creierului, personalitatea, influențele anturajului dar și cele genetice. - a declarat Robert Whelan, lector la Colegiul Universitar Dublin, din Irlanda. Acestea fiind spuse, riscul creștea la vârsta de 16 ani când genele părinților dar și anturajul, începeau să își pună amprenta asupra copilului. Pentru a ajunge la aceste concluzi, Whelan împreună cu echipa sa au făcut un experiment de 10 ore unde 2400 de adolescenti în vârstă de 14 ani, din opt țări diferite ale Europei, au luat parte. Studiul a reușit să identifice care vor fi cei care vor deveni alcooliști.

Astfel, adolescenții care erau băutori înrăiți la vârsta de 16 ani, începuseră la vârsta de 14 să aiba contact cu alcoolul (unii chiar mai devreme). Pe lângă consumul de alcool, această obișnuință de a lua contact cu alcoolul de la o vârstă necorespunzătoare, a dus de cele mai multe ori și la consumul de droguri.

De asemenea, anturajul nu era singurul lucru ce îi influența negativ pe acești tineri, ci și educația de acasă sau stresul cauzat în familie. (ex - părinți care divorțează, se ceartă, se bat.)

Noi vă recomandăm să îi oferiți o educație corespunzătoare copilului vostru, una plină de afecțiune și echilibru. Oferiți-i copilului vostru un mediu familial prielnic, plin cu exemple pozitive. Țineți-vă copilul departe de persoane ce suferă de vicii precum alcoolul, tutunul sau drogurile.


Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: