Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Top 25 destinatii pe care trebuie sa le vezi


1. Marea Bariera de Corali, Queensland, Australia


Marea barieră de colari cuprinde una din cele mai mari colecții de corali, aceasta întinzându-se pe o suprafață de aproximativ 2250 de kilometri. Este atât de mare încât poate fi văzută din spațiu cu ușurință. Face parte din Cele 7 minuni naturale ale lumii. Acesta este un loc unde puteți merge să înotați, dacă doriți o experiență de vis.

2. Marea Piramida din Giza, Egypt


Aceasta este una din cele 7 minuni ale lumii rămase intacte în mare parte. Marea Piramida din Giza merită vizitată, datorită istoriei ei incredibile. Aceasta datează din anul 2560 înainte de Iisus Hristos, și preț de 3800 de ani a fost cea mai mare clădire realizată de om.

3. Stonehenge, Amesbury, Anglia


Stonehenge este învăluit de mult mister și controverse. O priveliște frumoasă, iar unii consideră ca aceste pietre au până la 25 de tone. 

4. Salar de Uyuni, Bolivia


Acest masiv plin cu sare, are o suprafață de aproximativ 6500 de kilometri. Această minune a lui Dumnezeu s-a format de-a lungul anilor, datorită lacurilor antice. În timpul sezonului ploios aceasta zonă este folosită la calibrarea sateliților, fiind folosită ca o oglindă, mai ales că este și foarte plată.

5. Marele Canion, Arizona, Statele Unite


Format de-a lungul a mii de ani, datorită râului Colorado, Marele Canion reprezintă o priveliște incredibilă, care se întinde de-a lungul a 320 de kilometri.

6. Canionul Antelope, Arizona, Statele Unite


Canionul Antelope din Arizona, prezintă un peisaj pitoresc, plin de crevase care dau un efect vizual sublim. Multe fotografii pe care ați crede că sunt editate in photoshop, sunt de fapt realizate aici. Apa a corodat stancile de-a lungul timpului, formând acest canion superb, în care oamenii obosiți se puteau ascunde de umbra soareului, în trecut. De asemenea, lumina care se lovește de pereți, dă canionului senzația unui colorit unic.

7. Insula Pastelui, Rapa Nui, Chile


La fel ca și la Stonhenge, nimeni nu știe exact cum stă treaba cu Insula Paștelui și cu aceste statui. Cu toate acestea, vizitatorii care nu vor să afle prea multă istorie și vor doar să își bucure ochii, au ce vedea aici.

8. Pestera Flautului Rosu, China


În zilele noastre, Peștera Flautul Roșu este luminată de raze multicolore, transformând minunăția de 240 de metri lungime, într-o experiență unică. Aceasta este una din destinațiile turistice de vis, ale Chinei, fiind exploatată ca zonă turistică de aproximativ 1200 de ani. 

9. Marele zid Chinezesc


Acest zid masiv, construit de om, dispune de mii de kilometri lungime. Nu numai că este o structură superbă, dar oferă și o priveliște fantastică asupra întregii zone.

10. Lacurile Plitvice, Croatia


Această zonă din Croația face parte din topul celor mai frumoase ale lumii. Apă cristalină, lacuri parcă de smarald și cascade uimitoare.

11. Relieful Zhangye Danxia, Gansu, China


Aceste formații incredibile de pietre transformă China într-o destinație turistică de vis. Stâncile colorate au devenit astfel, în timp, datorită nisipului și a depozitelor de minerale.

12. Marea Gaura Albastra, Belize


Situată pe coastă, în Belize, această groapă este cunoscută datorită frumuseții sale, dar și a celor aproape 120 de metri adâncime.

13. Parcul National Redwood, California


Un parc uriaș, dar superb din California, Statele Unite. Mai exact, pe coasta de Nord a Californiei se situează. Parcurile (Redwood și State) au în componență unele din cele mai înalte specii de copaci care pot fi găsiți pe Pământ. Aceștia pot ajunge chiar și până la aproximativ 100 metri înălțime.

14. Parcul National Yellowstone, Statele Unite


Parcul Național Yellowstone se întinde de-a lungul a trei state și are în componență priveliști pe care nimeni nu și-ar dori să le rateze. Băi termale și geysere, la discreție pentru vizitatori. Printre cele mai populare destinații sunt geyserul Old Faithful și Baile Termane Mammoth.

15. Bora Bora, Polinezia Franceza


Bora Bora a devenit în timp imaginea de frunte a paradisului tropical. Această insulă se afla la 230 de kilometri de Papeete, în sudul Pacificului. Dispune de cele mai frumoase ape de culoare turcoaz și de plaje uimitoare. Prețurile sunt destul de scumpe dar nu trebuie neapărat să rămâneți și peste noapte.

16. Taj Majal, Agra, India


Taj Mahal este o realizare arhitecturală incredibilă. Este masiv, alb și are o istorie minunată, fiind construit încă de prin 1600, acesta atrage câte trei milioane de vizitatori în fiecare an.

17. Muntii Tianzi, China


Cunoscuti in special pentru filmul Avatar, muntii Tianzi dispun de un peisaj greu de imaginat. Suprafata pe care acestia se întind este de aproximativ 67000 kilometri patrati iar ca înălțime aceștia se situează la 1200 metri distanță de nivelul mării.

18. Angkor Wat, Cambogia


Inițial, această minunăție arhitecturală a aparținut hindușilor, respectiv budiștilor, astăzi fiind un loc demn de vizitat. Acesta datează din secolul al 12-lea.

19. Machu Picchu, Peru


Machu Picchu este un sit arheologic care datează din secolul 15. Situl restaurat oferă în prezent priveliști superbe dar și dispune de o istorie bogată.

20. Parcul National Glaciar, Montana, Statele Unite


Acest parc situat în Statele Unite este cunoscut pentru munți, păduri alpine și lacuri limpezi. Acesta este numit ca fiind paradisul cățărătorilor.

21. Pamukkale, Turcia


Dacă aveți drum prin Turcia, trebuie neapărat să vizitați această zona incredibilă. Izvoare și băi termale naturale, unice în lume, vă așteaptă aici.

22. Cascadele Victoria, Livingstone, Zambia


Sunteți pregătiți să fiți dați pe spate? Veți fi atunci când veți vizita aceste cascade. Cascada are în diametru un kilometru și jumătate, iar ca înălțime, aproximativ 100 de metri. Imaginați-vă curgând aproximativ 984 de mii de litri de apă pe secundă, în fața ochilor.

23. Venetia, Italia


Venetia este destinatia de vis pentru firile romantice, in cautare de istorie si melancolie. Mai multe detalii despre acest oras, si ce anume puteti vizita, gasiti in articolul Vacanta in Venetia.

24. Parcul National Lençóis Maranhenses, Brazilia


Dune de nisip curate ca lacrima, de un alb imaculat, combinate cu ape cristaline, nasc un peisaj de vis, in inima Braziliei.

25. Platoul Islandez


Aurora Boreala este ceva ce nu trebuie sa ratezi, iar acest fenomen de o frumusete rara, poate fi observat de pe aceste platouri minunate, ale taramurilor islandeze.

Daca v-a placut articolul, ne puteti recompensa cu un like, share, tweet, g+, pinterest si asa mai departe. Multumim! :)
sursa: lifehack.org
Distribuie pe Google Plus

Te-ar putea interesa si:

    Lasa un comentariu: